Redacció •  Catalunya •  15/12/2023

L’antifeixisme no és un delicte. A judici 4 exmilitants del Moviment Estudiantil

Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans: Us escrivim per anunciar-vos que els propers 18, 19, 20 i 21 de desembre, 4 exmilitants del Moviment Estudiantil s’enfronten a un judici de 4 dies per uns fets del febrer de 2022 al Campus Ciutadella de la UPF. Concretament, se’ls jutja per una concentració antifeixista davant la presència de l’organització espanyolista S’Ha Acabat a la Fira d’Associacions de la Universitat. Cada dia de judici a les 8:30h, el Grup de Suport del cas (La Pública Contra el Feixisme) ha convocat una concentració davant la Ciutat de la Justícia per donar-los suport.

L’antifeixisme no és un delicte. A judici 4 exmilitants del Moviment Estudiantil

El proper mes de desembre 4 exmilitants del moviment estudiantil ens enfrontem a un judici de 4 dies per uns fets del febrer del 2022, al Campus Ciutadella de la UPF.

Concretament, per la concentració antifeixista davant la presència de S’Ha Acabat a la Fira d’Associacions de la universitat, convocada per l’Assemblea d’Estudiants de la Pompeu.

Aquell dia l’actitud de S’Ha Acabat va anar en la tònica de sempre: venir a onejar les seves banderes d’odi i d’intolerància, basant la seva aparició com a instrument d’autopromoció, per fer campanya de difamació, victimitzar-se i treure’n rèdit polític.

Més d’un centenar d’estudiants antifeixistes els vam encerclar fent càntics, traient bengales i pots de fum. Finalment, després d’una hora, se’ls va fer fora fent valer la nostra superioritat numèrica.

A l’exterior, els esperàven diputats de VOX per donar-los suport. Més tard apareixien també diputats de Ciutadans, a fer una roda de premsa. Aquest paripé no és més que una estratègia per crispar l’ambient i construir un relat concret que veuríem més endavant amb repercussions per nosaltres.

Un relat que dona els seus fruits al cap d’uns mesos, quan se’ns cita – trucant als nostres familiars o anant a intimidar-nos a casa – a 4 persones a presentar-nos a declarar a la Policia Nacional, sense tant sols dir-nos de que se’ns investiga. Davant la nostra negativa a col•laborar, se’ns acaba citant per declarar davant la Fiscalia anti odi, a la Ciutat de la Justícia.

Hi anem per obligació legal a dir que no declararem i que volem veure la investigació. Allà se’ns mostra un fitxer policial de més de 100 pàgines totalment inflat per la PN, on constàvem registrats més de 20 manifestants amb noms i cognoms sense que a cap ens haguéssin identificat a la Pompeu. El que demostra que la policia ens investiga i té fitxers ideològics dels moviments socials.

Finalment, només 4 de nosaltres – com a caps de turc – rebíem l’acusació: Fiscalia i S’ha Acabat coincidien (quina sorpresa) en demanar-nos tres anys de presó a cadascú i uns 7.000 euros de multa. Ens acusen de coaccions, lesions i furt, tot amb agreujant de discriminació ideològica.

Que la repressió i la persecució basada en motius polítics no ens debiliti, ans al contrari, ens recordi que som al bàndol on hem de ser. L’antifeixisme no és un delicte, és un orgull i un deure. Seguim on érem, i ho tornaríem a fer tot!

Per respondre col•lectivament necessitarem tota la vostra solidaritat: us esperem els dies 18, 19, 20 i 21 de desembre a la Ciutat de la Justícia per donar suport als estudiants antifeixistes, per demostrar que som #OrgullAntifeixista


Criminalización de la protesta /