Redacción •  Catalunya •  16/06/2024

Comuns avança l’Assemblea Nacional per actualitzar i renovar el seu projecte polític

  • El Consell Nacional ha decidit avançar l’assemblea a l’haver acabat un cicle electoral i així poder iniciar un procés de debat sense pressa, amb el que impulsar un projecte de transformació social, que sigui una eina útil per a la ciutadania.
Comuns avança l’Assemblea Nacional per actualitzar i renovar el seu projecte polític

El Consell Nacional dels Comuns, celebrat avui dissabte 15 de juny, ha decidit avançar l’Assemblea Nacional per actualitzar i renovar el seu projecte polític a l’haver-se complert ja un cicle electoral i trobar-se en l’inici d’una nova etapa a Catalunya, després de les eleccions del 12 de maig. L’assemblea, que tindrà lloc el proper mes de novembre, té com a objectiu enfortir ideològicament l’organització per donar resposta als profunds canvis socials, econòmics i ecològics que s’estan produint i així tornar a connectar amb la majoria social del país.

Els resultats de les eleccions, tant en les catalanes com europees, no han estat els esperats, a més de dibuixar un nou panorama polític, on l’extrema dreta cada vegada té més força. És per això que pels Comuns és necessari redefinir l’estratègia política, les aliances i els canvis organitzatius per afrontar els reptes que té Catalunya i donar resposta als problemes reals de la ciutadania. Poder ser més útils als catalans i catalanes.

El debat intern dels Comuns té com a finalitat afrontar el proper cicle electoral, que s’iniciarà amb les municipals al 2027, com una força guanyadora. “L’avançament de la nostra assemblea al novembre és la millor demostració que tenim ambició de majories, que tenim ambició de transformació i que no hem vingut a conformar-nos”, ha sentenciat la co-coordinadora i presidenta dels Comuns al Parlament de Catalunya, Jéssica Albiach.

L’avançament de la IV Assemblea Nacional vol obrir un debat tranquil i pausat, promovent la màxima participació, tant del conjunt de persones inscrites com dels sectors socials amb els que comparteixen valors, així ho ha explicat Albiach: “És moment de nodrir-nos amb noves idees i noves persones, cal obrir les portes i finestres del nostre espai polític perquè això va d’apoderament popular, de treballar en xarxa amb totes aquelles persones que estan fora de l’organització i amb les que compartim una mateixa idea de país”.


comuns /