Redacció •  Catalunya •  16/09/2024

Arran desplega una pancarta a l’abadia deMontserrat en contra la Medalla d’Honor que s’haconcedit al monestir de Montserrat

El 10 de setembre el Monestir de Montserrat @montserratinfo rebia la Medalla d’Honor del Parlament en nom de «la catalanitat, la llengua i la cultura», donant l’esquena a totes les víctimes de pederàstia.

Arran desplega una pancarta a l’abadia deMontserrat en contra la Medalla d’Honor que s’haconcedit al monestir de Montserrat

Arran va desplegar una pancarta amb el missatge “Medalla d’honor per encobrir pederastes” al mig de l’abadia de Montserrat, amb la Moreneta de fons. L’acte era en protesta al fet que el Parlament de Catalunya hagi atorgat, aquest passat dimarts 10 de setembre, la Medalla d’Honor al monestir de Montserrat, tot i les reiterades peticions dels grups de víctimes d’abusos per pederàstia de l’Església i Montserrat.

L’organització juvenil assenyala que no s’entén que s’atorgui aquesta distinció en nom de la “defensa del català, de la cultura catalana i de les llibertats col·lectives” – com declarava Josep Rull- mentre es permet la no-investigació i l’encobriment de pederastes.

Arran ho denúncia, assenyalant el Parlament i la Generalitat de Catalunya, emmarcant-ho en un “constant i reiterat blanquejament i encobriment” de les denúncies de pederàstia, abusos i violacions, no només de l’Església, sinó també d’altres institucions.

Així com un missatge de permissivitat envers el simbolisme conservador i religiós en un context d’auge de l’extrema dreta, el conservadorisme i el cohonestament de formacions racistes, xenòfobes, catòliques i feixistes.


pederastia /