Redacció •  Catalunya •  17/08/2024

Un error de càlcul a les oposicions deixa 25 mossos i mosses al carrer

  • El Sector de Mossos de CCOO ha tingut coneixement que un error administratiu en el càlcul del nombre de policies aprovats en l’últim curs ha deixat fora a 14 dones i 11 homes després de finalitzar tota l’oposició i la formació. Aquests aspirants no han tingut l’oportunitat d’ingressar en la nova promoció que començarà al setembre, encara que aquesta ja presenta un dèficit de places.
Un error de càlcul a les oposicions deixa 25 mossos i mosses al carrer

Un total de 850 alumnes van aprovar la convocatòria d’oposició lliure per a cobrir 850 places de la categoria de mosso/a de l’escala bàsica del Cos de Mossos d’Esquadra. No obstant això, 25 d’ells, per motius aliens a la seva voluntat, s’han quedat fora del procés. Aquests 25 aspirants havien aprovat tant l’oposició com la fase de formació en l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), i fins i tot se’ls havia atorgat un número TIP. Ara, es troben al carrer sense possibilitat d’exercir com a policies.

Segons ha exposat CCOO, s’ha utilitzat l’aplicació de les bases com a excusa administrativa per a justificar aquest error. «Quan se’ls va comunicar la seva expulsió, els 25 alumnes van ser convocats d’urgència en el *ISPC, on se’ls va notificar la notícia que ha canviat la vida de 25 famílies, sense oferir-los cap possibilitat de defensar-se», subratlla CCOO.

«Des de CCOO no entenem aquesta situació. Després de recollir els testimoniatges dels alumnes afectats, hem arribat a la conclusió que alguna cosa ha fallat, ja sigui en la Direcció del Cos de Mossos d’Esquadra, en la Subdirecció General de Recursos Humans o en el propi ISPC», apunta el sindicat. «No s’ha tingut en compte les places de policies locals que ja havien aprovat l’escola de policia i estan exempts de realitzar la fase de formació acadèmica per a incorporar-se al Cos de Mossos d’Esquadra», afegeixen.

CCOO planteja que es tracta d’un error que suposa una pèrdua d’1.200.000 d’euros i perdre 25 policies formats i preparats per a incorporar-se a comissaries en ciutats com Barcelona, ​​Sabadell, Badalona o Santa Coloma de Gramenet, «on hi ha una gran necessitat d’efectius, especialment amb la celebració de la Copa Amèrica a la vista».

«Qui ha comès aquest error? Des de la Direcció i el *ISPC no s’ha identificat a la persona responsable d’aquest error, però s’ha animat als alumnes expulsats ​​a presentar-se en una nova convocatòria o aprofitar la seva formació per a incorporar-se com a policies locals en diferents ajuntaments. És a dir, es promou que aquests policies formats amb recursos de la Generalitat passin a treballar per administracions locals», adverteixen des del sindicat.

Des de CCOO han anunciat que estudiaran les bases de l’oposició i posaran els mitjans necessaris per a resoldre un problema que va més enllà. «Han jugat amb la vida de 25 persones que han complert amb la seva instrucció i ara es troben desprotegides», han afirmat des de la central sindical.

El Sector de Mossos de CCOO ha instat el Departament d’Interior a fer tot el possible per a solucionar un altre dels inexplicables errors que han tingut lloc sota la gestió del conseller Elena. «El Cos de Mossos d’Esquadra mereix poder desenvolupar la seva labor de la manera més professional possible», han indicat des del sindicat.


Mossos d'Esquadra /