Redacció •  Catalunya •  17/12/2024

Els Comuns voten en contra de continuar privatitzant la gestió de l’aigua a l’AMB

El partit lamenta que als 8 municipis amb la concessió exhaurida només se’ls hi ha donat la possibilitat de continuar amb la gestió indirecta des de l’AMB. Una decisió que contradiu les conclusions de la Comissió d’Estudi de la institució en què es destacaven els avantatges d’una gestió pública amb preus més accessibles, polítiques tarifàries més progressives, xarxes més eficients i atenció als usuaris i usuàries.

Els Comuns voten en contra de continuar privatitzant la gestió de l’aigua a l’AMB

El grup dels Comuns a l’AMB votarà en contra de l’acord per iniciar els estudis de la viabilitat d’un contracte de concessió del servei de subministrament d’aigua presentat al Consell Metropolità. Una proposta que comporta avançar de manera decidida cap a la gestió privada d’un bé com bàsic com l’aigua i allunya l’aposta per la creació d’una empresa metropolitana de gestió pública de l’aigua.

Durant l’anterior mandat es va crear una Comissió d’estudi sobre el servei de subministrament d’aigua potable per decidir la idoneïtat entre una gestió pública o privada. La comissió va concloure que la gestió directa de l’aigua no només és viable, sinó que és “més flexible i genera menys conflicte d’interessos, per la qual cosa presenta més avantatges i podria respondre millor a l’interès públic”. Concretament, l’estudi destaca que els municipis amb una gestió pública ofereixen preus més accessibles per a la ciutadania, polítiques tarifàries més progressives, xarxes molt més eficients i una millor gestió de l’atenció als usuaris i usuàries.

Els municipis metropolitans de Cervelló, Corbera de Llobregat, Molins de Rei, Ripollet, La Palma de Cervelló, Sant Andreu de la Barca, Sant Cugat del Vallès i Tiana han acabat la seva concessió i des de l’AMB l’única alternativa viable que se’ls hi planteja és optar per la gestió indirecta per la via de la concessió. Per això, els Comuns continuaran reclamant la creació d’una empresa pública metropolitana de l’aigua i votaran en contra de l’estudi de viabilitat plantejat al Consell Metropolità per un contracte de concessió del servei de subministrament d’aigua. Una aposta per la gestió indirecta que contradiu diametralment l’informe tècnic elaborat per la mateixa AMB, que considera que una gestió pública defensa millor l’interès públic.


comuns /