Redacción •  Catalunya •  18/06/2023

Barcelona en Comú davant el plenari d’investidura

  • Barcelona en Comú facilita la investidura del socialista Collboni per impedir que l’Ajuntament caigui a les mans de la dreta.
Barcelona en Comú davant el plenari d’investidura

El grup municipal electe de Barcelona en Comú, amb el vist i plau de la Coordinadora de la formació i després de molt debat, ha decidit aquest migdia que els seus regidors i regidores donaran el vot al candidat del PSC, Jaume Collboni, en el ple de l’Ajuntament de Barcelona que investirà avui a l’alcalde de la ciutat. La decisió s’ha pres en coherència amb la necessitat d’evitar un govern de Junts que estengui catifes vermelles als lobbies i als sector favorables a les polítiques de la dreta.

BComú vol deixar clar que aquesta decisió s’ha pres sense cap pacte previ amb el PSC i ni en cap cas amb el PP. Així mateix, la formació anuncia que no entraran al govern en minoria del PSC i que la seva opció és fer una oposició clara i sense ambigüitats.

La formació lamenta que el PSC no hagi fet cap moviment per assolir un acord entre les forces d’esquerres, i es disposi a tenir l’alcaldia amb una minoria precària de només 10 regidors. Malgrat tot, BComú espera que aquest exercici de generositat i responsabilitat amb una ciutat majoritàriament progressista, serveixi en el futur per aconseguir un acord entre BComú, PSC i ERC, l’única garantia d’un govern fort que tiri endavant les polítiques públiques que Barcelona necessita.

Barcelona en Comú només formarà part d’un govern a la ciutat de Barcelona si pot sumar amb les altres dues forces progressistes, i des de l’oposició farà tot el que calgui per aconseguir-ho.

L’alcaldessa en funcions i candidata de BComú, Ada Colau, explicarà aquesta decisió en la seva intervenció al ple d’aquesta tarda.


Ayuntamiento de Barcelona /