Redacció •  Catalunya •  18/06/2024

Albiach: «Solucionar la crisi de l’habitatge és la màxima prioritat per a negociar la investidura»

  • Les millores dels serveis públics com la sanitat i l’educació i la planificació de la transició ecològica, son altres prioritats que els Comuns posen sobre la taula de les negociacions.
Albiach: «Solucionar la crisi de l’habitatge és la màxima prioritat per a negociar la investidura»

La presidenta dels Comuns, Jéssica Albiach ha deixat clar que seran “molt exigents” en les negociacions per investir el proper president de la Generalitat de Catalunya. Unes negociacions basades “en continguts” per respondre a les necessitats reals de la ciutadania i per això “la nostra màxim exigència és solucionar la crisi de l’habitatge que viu el país”, ha emfatitzat Albiach. 

El grau de dificultat per accedir a un habitatge digne per part dels ciutadans i ciutadanes, ja sigui de lloguer o compra, va en augment en els últims anys, fent imprescindible prendre mesures urgents. Entre les demandes dels Comuns hi ha acabar amb els forats que permeten saltar-se la regulació dels preus de lloguer, crear de forma definitiva un parc d’habitatge públic i impulsar la rehabilitació dels edificis antics així com la llei de barris verds.

La dirigent dels Comuns ha afegit que en la negociació “també exigirem millorar el serveis públics com la sanitat i l’educació i planificar la transició ecològica” i ha enviat un missatge a socialistes i republicans, “cal que tant el PSC com ERC tinguin clar que aquestes negociacions no han de girar al voltant de les necessitats dels partits, sinó de les necessitats dels catalans i les catalanes”.

Jéssica Albiach ha atès als mitjans de comunicació després de la reunió amb el president del Parlament de Catalunya, Josep Rull, en el marc de la ronda de consultes per a la investidura. Una trobada en la que ha confirmat que no hi ha cap acord sobre la taula que garanteixi una investidura el 25 de juny i ha aprofitat per recordar que “el repartiment d’escons actual només ofereix dues possibilitats: o un acord entre les forces progressistes o la repetició electoral”. 

 Albiach també ha explicat que li ha demanat a Rull que la Mesa del Parlament “sigui implacable” amb l’extrema dreta, i no deixi que Vox i Aliança Catalana “aprofitin els seus escons per escampar odi i discursos xenòfobs”. Per a la líder dels comuns la unitat entre les forces democràtiques que hi va haver la legislatura passada per fer front a l’extrema dreta ha de continuar. 


comuns /