Redacció •  Catalunya •  18/07/2024

Barcelona prohibirà les rutes del turisme de borratxera a proposta de BComú

  • El regidor Marc Serra ha assenyalat que «en un context de grans dificultats i de precarietat per a moltes famílies, el que hauria de ser un espai de comunitat i de descans es transforma en l’escenari d’una festa de borratxera”. La proposició dels comuns demana ampliar la prohibició amb caràcter d’urgència a l’Eixample i Sant Martí i ha comptat amb el suport de tots els grups a excepció de l’abstenció de VOX.
Barcelona prohibirà les rutes del turisme de borratxera a proposta de BComú

La Comissió de Presidència, Seguretat i Règim d’Interior ha aprovat avui una proposició de Barcelona en Comú per prohibir i sancionar les rutes de borratxera a la ciutat mitjançant campanyes de la GUB i els Serveis d’Inspecció, donant compliment a la Llei catalana de Salut Pública. El regidor de Barcelona en Comú, Marc Serra, ha defensat la proposició explicant que “la gent està cansada per la manca d’un model de ciutat clar que sigui capaç de governar el turisme” i ha afegit que “en un context de grans dificultats i de precarietat per a moltes famílies, el que hauria de ser un espai de comunitat i de descans es transforma en l’escenari d’una festa de borratxera”, en referència a les places i zones verdes de Ciutat Vella o el carrer d’Enric Granados.

Tot i que aquesta mena d’activitats ja van ser prohibides a Ciutat Vella entre les 23h i les 7h al 2012, associacions de veïns han aixecat l’alerta davant al proliferació d’aquestes ofertes a altres barris. És per això que la proposició dels comuns defensa estendre amb caràcter d’urgència les campanyes d’inspecció als establiments i promotors implicats a altres districtes on estan proliferant aquests esdeveniments com ara l’Eixample i Sant Martí. La proposició ha comptat amb el suport de tots els grups municipals a excepció de l’abstenció de VOX.


Barcelona en Comú /