Redacció •  Catalunya •  19/01/2022

Comunicat sobre la nova demanda contra l’Ajuntament de Barcelona

Recordem que arrel de la declaració com a investigada en una altra causa judicial de la Tinenta d’Alcaldia Janet Sanz, un Tribunal ja va aclarir que no es donava el supòsit de dimissió o cessament doncs no hi havia acreditat cap “ànim de lucre” vinculat a la suposada comissió del delicte de prevaricació.

Comunicat sobre la nova demanda contra l’Ajuntament de Barcelona

19.01.2022. Davant la nova denuncia que impulsa l’Associació per la Transparència i la Qualitat Democràtica sobre les subvencions a entitats socials cal recordar que, totes les querelles judicials que s’han presentat contra regidors i regidores de Barcelona En Comú, han acabat arxivant-se. Ara mateix hi ha 10 denúncies arxivades.

En aquest cas, la mateixa denúncia ja la va presentar l’associació d’ultradreta Abogados por la Constitución per subvencions del tot regulars que ja es realitzaven en el mandat de Trias a entitats de drets humans que lluiten per evitar milers de desnonaments i talls de subministrament d’aigua i llum a famílies vulnerables, i que es van arxivar perquè s’ajustaven a dret.

Per a Barcelona en Comú aquesta estratègia de lawfare és un atac directe al debat democràtic. El que està en joc és que la ciutadania i els seus representants polítics escollits democràticament puguin o no decidir sobre les qüestions que els afecten. Es tracta d’una qüestió de salut democràtica i de defensa de drets i de llibertats.

Respecte al suposat incompliment del Codi Ètic de Barcelona en Comú per part de l’alcaldessa, en cap cas Ada Colau ha de renunciar al seu càrrec. El Codi Ètic de BComú concreta que la dimissió ha de ser només en casos on hi hagi un presumpte “ànim de lucre” personal. En el cas actual no hi ha cap acusació de presumpte “ànim de lucre” personal. El que s’està investigant són subvencions a entitats que concedeix la Comissió de Govern com a òrgan col•legiat.

Recordem que arrel de la declaració com a investigada en una altra causa judicial de la Tinenta d’Alcaldia Janet Sanz, un Tribunal ja va aclarir que no es donava el supòsit de dimissió o cessament doncs no hi havia acreditat cap “ànim de lucre” vinculat a la suposada comissió del delicte de prevaricació. De fet, el Jutjat va obligar a rectificar la noticia publicada per Crónica Global on s’afirmava que Sanz estava incomplint el Codi Ètic de Barcelona en Comú.


Barcelona en Comú /