Badalona En Comú Podem defensa unes inversions municipals en clau ecologista, social i transformadora
Les polítiques d’habitatge, equipaments pels infants, i la lluita contra el canvi climàtic destaquen entre les seves al·legacions al pressupost d’inversions 2021-2024.
En Comú Podem també insisteix en l’aposta estratègica a les 3 Xemeneies i la inversió als polígons industrials.
Aquest dilluns En Comú Podem ha presentat en roda de premsa les seves 28 al·legacions per al pressupost d’inversions municipals 2021-2024, on destaquen 8 milions per a polítiques d’habitatge, ja que l’actual proposta del acord PP-PSC no inclou ni un sol euro. L’al·legació insisteix en la creació d’un centre d’acollida per a famílies que hagin patit un desnonament; un guardamobles; així com recursos per a la rehabilitació energètica d’habitatges i arranjaments; i seguir amb la política d’adquisició d’habitatge social públic.
D’altra banda, destaquen equipaments per als infants, en un context on les necessitats socials de les famílies més vulnerables són més preocupants que mai. Per aquest motiu, En Comú Podem insisteix en la creació del primer Centre Obert Municipal, la obertura d’un segon EAIA a Badalona, per cobrir una atenció de qualitat als infants en risc i les seves famílies; així com la creació de la primera Escola Bressol pública del districte 1.
A més, la lluita contra el canvi climàtic i la preservació del medi ambient són una de les prioritats d’En Comú Podem per respondre a un dels reptes més urgents i abandonats per part del govern del Partit Popular. Un pla integral per la lluita contra el canvi climàtic pensant en l’horitzó 2030 i 2050; inversió en energies renovables; la creació de la zona de baixes emissions al Progrés i la pacificació del carrer Francesc Layret i les zones educatives de Badalona; així com la descontaminació dels terrenys de la Mora, i invertir a la Serralada Marina; són propostes d’En Comú Podem, que defensen un canvi de model de ciutat pensant en la salut de les persones i un futur sostenible.
D’altra banda, i com ha defensat el grup municipal Badalona En Comú Podem, en reiterades ocasions, el govern local hauria de liderar l’impuls del HUB Internacional del Coneixement pel Desenvolupament Sostenible i la Pau, adequant la CACI, i invertint també en els polígons industrials que han de generar llocs de treball de qualitat i una nova economia basada en nous sectors estratègics, com les energies renovables. Amb tot, proposen la inversió de 3 milions d’euros pel HUB, i 3 milions més pels polígons.
Segons En Comú Podem, transformar la ciutat també significa invertir en accessibilitat per a les necessitats de tots els col·lectius, des de la gent gran, persones amb diversitat funcional i cotxets i carros d’anar a comprar. Per això, també proposen avançar en la plena accessibilitat de les piscines municipals.
Entre les 28 propostes d’En Comú Podem, també destaca la inversió per adaptar la Televisió de Badalona a l’Alta Definició; reformes a l’escola Sant Jordi; inversió a la fàbrica de creació Muebles Rojas i al nou projecte de la Mobba; la remodelació de mercats municipals; així com l’impuls d’un Pla de Barris per a la rehabilitació residencial i la regeneració urbana; i l’impuls d’un pla d’accessibilitat als barris de Badalona. Tampoc han faltat propostes presentades per entitats veïnals que els han fet arribar. Per aquest motiu, En Comú Podem també fan una crítica a la manca d’un procés participatiu alhora d’abordar les prioritats i les propostes del conjunt de 78 milions d’euros d’inversions.
Amb tot, exigeixen al govern que faci un calendari per a totes les propostes i creï una comissió de seguiment amb tots els grups municipals per rendir comptes de l’execució del conjunt d’inversions d’aquest mandat i també de les pendents del mandat passat.
La presidenta del grup municipal de Badalona En Comú Podem, Aïda Llauradó, defensa que aquestes propostes suposarien un canvi de model de ciutat, basat en la transformació urbana sostenible, la millora de la qualitat de vida de la ciutadania, i un salt qualitatiu en els equipaments municipals que han de donar servei als sectors més vulnerables. En aquest sentit, afirma que “Badalona necessita una aposta ferma per la transformació dels polígons industrials, una millora substancial de l’espai públic, on les persones siguin les protagonistes, i posar al centre de la política els infants i el suport a les famílies vulnerables per reduir les desigualtats socials”.
A més, la portaveu del grup municipal de Badalona En Comú Podem, Rosa Trenado, explica que la ciutat necessita inversions que provoquin en ella un canvi substancial. “La lluita contra el canvi climàtic, i el desenvolupament de polítiques de mobilitat sostenible són prioritàries. És necessària a més la remodelació dels nostres mercats, apostant per un model molt més dinàmic i social. Badalona ha d’apostar per la innovació i la transformació del nostre model productiu per poder mirar amb optimisme cap al futur”.