Redacción •  Catalunya •  20/07/2023

Aina Vidal: “Votar Sumar – En Comú Podem és votar a favor de la llibertat i contra els qui ens volen tornar a tancar als armaris”

La cap de llista de la candidatura assegura que el feminisme “li fa por a VOX perquè desafia les seves inseguretats i els seus privilegis” en un acte feminista en què Ada Colau assenyala a Feijóo: “No s’atreveix a debatre amb Yolanda Díaz”

Aina Vidal: “Votar Sumar – En Comú Podem és votar a favor de la llibertat i contra els qui ens volen tornar a tancar als armaris”

La candidata de SUMAR – En Comú Podem, Aina Vidal, ha participat avui a Barcelona a l’acte ‘Feminismes compartits: a favor teu’, que ha comptat amb la participació de l’exalcaldessa de Barcelona i líder de BComú, Ada Colau. En un moment en què els drets de les dones es troben amenaçats per la dreta reaccionària, Vidal ha destacat que “votar Sumar – En Comú Podem és votar a favor de la llibertat i contra els qui ens volen tornar a tancar als armaris”.

La cap de llista ha criticat les paraules del candidat de VOX al debat de TV3, quan va acusar els partits progressistes de voler ‘subvertir les normes naturals’. “No farem ni un pas enrere, som les que enviarem aquesta colla de matons al racó de la història d’on mai haurien d’haver sortit”, ha expressat Vidal. “A VOX els hi fem por perquè desafiem les seves inseguretats i tots els seus privilegis”, ha afirmat la diputada, qui també ha explicat que la lluita feminista és “contra el patriarcat i a favor de la igualtat i la llibertat”. Per això, “és feminisme quan ampliem els permisos de paternitat a tots els homes; quan pugem l’SMI, reduïm la bretxa salarial i la desigualtat de tothom; o una reforma laboral que multiplica els contractes indefinits i redueix la temporalitat i la parcialitat. I també ho és una llei que reconeix la identitat real i dona drets al col·lectiu trans i LTGBI“, ha asseverat.

Vidal també ha mostrat el seu suport a la portaveu de feminismes i LGTBi de SUMAR, Elizabeth Duval: “Els drets es conquereixen, però també s’han de defensar cada dia, sobretot davant de partits reaccionaris que tracten a les dones trans com a malaltes cròniques, però ni VOX ni gent com Carmen Calvo ens faran tirar enrere”. Un suport que també ha volgut expressar l’exalcaldessa de Barcelona Ada Colau a la seva intervenció: “Estem orgulloses d’ella i diem alt i clar que Duval ens representa com a dona referent en la seva lluita contra el feixisme”. La coordinadora de Barcelona En Comú també ha mostrat el seu suport a Ia ministra Irene Montero, qui ha patit sistemàticament «violència política» per parts dels reaccionaris.

Colau ha definit el feminisme com “una de les grans esperances” de la societat. Una esperança “que no ens deixarem prendre per part de ningú”. La líder de BComú s’ha mostrat orgullosa de com ha evolucionat la societat: “Fa pocs anys parlar de polítiques feministes era impossible. Nosaltres vam apostar per incorporar una mirada feminista i vam crear una regidoria i una tinença d’alcaldia de feminismes, i això va ser una victòria del moviment”. L’exalcaldessa ha avisat que les dretes reaccionàries intenten “dividir el feminisme”, però ha apel·lat a mantenir-se unides dins d’un feminisme “obert, divers i plural”.

Sobre el debat a 3 de les eleccions generals, Colau ha assenyalat el líder del PP per la seva absència: “El senyor Feijóo no s’atreveix a debatre amb Yolanda Díaz, perquè sap que no té arguments i que li desmuntaria una a una les seves mentides”. L’exalcaldessa ha afegit que “aquells que volen tornar a les cavernes, els que ens volen negar els drets a la majoria, els que ens volen negar els drets a les dones tenen por que una dona pugui ser presidenta».

L’acte també ha comptat amb un col·loqui moderat per la politòloga Marta Cruells, en què han pogut debatre la número 7 de la candidatura Viviane Ogou, la diputada al Parlament Susanna Segovia, l’exregidora de l’Ajuntament de Barcelona Laura Pérez i la responsable de feminismes de Catalunya En Comú, Nati Veraguas. Als diferents blocs, s’han tractat temes com les necessitats materials de les dones, el canvi de paradigma que ha suposat la Llei del Només Sí és Sí, o els reptes presents i futurs del feminisme.


Sumar /