Redacción •  Catalunya •  20/07/2024

L’Autoritat Catalana de Protecció de Dades inicia una recerca per la publicació de dades d’un pacient per part d’Albiol

  • El grup municipal Badalona En Comú Podem ha rebut una notificació de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades en data del 18 de juliol, davant la denúncia interposada per Aïda Llauradó, el 4 de juliol de 2024.
L’Autoritat Catalana de Protecció de Dades inicia una recerca per la publicació de dades d’un pacient per part d’Albiol

L’Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) ha iniciat una recerca per la publicació de dades d’un pacient, per part d’Albiol. El grup municipal Badalona En Comú Podem ha rebut una notificació de la *APDCAT en data del 18 de juliol, davant la denúncia interposada per *Aïda *Llauradó, el 4 de juliol de 2024.

Dolors Sabater, de Guanyem Badalona, ​​ha rebut la mateixa resposta també davant la denúncia que va presentar en el mateix sentit.

Segons Llauradó, » Era important denunciar un fet tan greu que afecta una persona en la seva màxima vulnerabilitat: sense llar, amb la família a l’estranger i sense xarxa social, si no fos per la solidaritat de veïnes i veïns de Badalona .A més, l’afectat era una persona que ja havia mort i no es podia defensar . investigar i no pot quedar impune.

Es tracta del cas denunciat per uns fets que van ocórrer el passat Ple Municipal del dilluns 1 de juliol, on l’alcalde Xavier Garcia Albiol va fer públic un examen mèdic d’una persona sense llar morta. Els Comuns han denunciat a l’alcalde davant l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades, d’una banda, per l’exposició pública de l’alcalde, i per un altre, pel possible incompliment del RGPD per la cessió de dades de salut sense consentiment. En aquest sentit, van sol·licitar una recerca pel que fa a la gestió de dades per part de *BSA a una persona no autoritzada, i l’accés indegut a la història clínica d’un pacient.


protección de datos /