Juan A. Cosín •  Catalunya •  20/08/2024

Hem perdut en qualitat de vida, el poble de Picassent no és un referent

Hem perdut en qualitat de vida, el poble de Picassent no és un referent

Després de 21 anys en el consistori el PSPV-POSE, arregla el poble en un sense sentit, gràcies als projectes que fan la vida més difícil a  tots els veïns. Crec que cada vegada que la senyora alcaldessa publica un article d’opció, molts ciutadans de Picassent s’indignen per les declaracions.

Des de frases típiques com «Soc de les que surten al poble i arreglen les coses abans que els veïns ho demanen» a «Mirant cap al futur convertint el Picassent que volem tots» són com a mínim frases buides amb promeses que sap que no es compliran.

Després de les obres de convertit en zona de vianants nombroses zones del poble, aquest consistori no s’adona que està generant un gran problema als veïns, reduint considerablement les zones d’aparcament en nombrosos carrers, Picassent té un gran problema d’aparcament que no se soluciona amb dos pàrquings públics. Entre la conversió en zona de vianants dels carrers i l’augment considerable dels guals, Picassent té un gran problema d’aparcament, en el qual els grans projectes de l’ajuntament estan perjudicant i generant un gran malestar entre veïns. Sense comptar el gran parc infantil de l’ermita, una zona de jocs per als nens però sense gens d’ombra i molt menys una font d’aigua.

Quant a la Torre d’Espioca, plataformes veïnals i Esquerra Republicana de Picassent han estat pressionant perquè fora visitable al més aviat possible, ja que des del 2018 que es va signar l’escorcoll amb diferents propietaris per a l’accés a la torre, el 2020 que es van iniciar les obres i és el 2024 després de moltes reivindicacions, s’està podent visitar la torre un dissabte al mes i amb aforament. A tot això sense fer un camí com es va prometre. Sobre el refugi de la guerra civil, des d’Esquerra Republicana de Picassent podem fer i dir molt, és qüestió de voluntat política.

També podem parlar del barri de la Font de l’Omet, no és només la passarel·la el que cal construir, també ai per a augmentar la recollida de residus, eliminar la torre d’alta tensió del parc i augmentar el servei de neteja, sense comptar amb la solució definitiva de l’enllumenat públic.

El centre de salut és un altre comodí que el PSPV-PSOE utilitza no li queda molt de què parlar. Fem història, després d’una inversió de 350.000 € com es va publicar l’octubre del 2019, en aquell any l’alcaldessa deia que amb aquesta renovació, garantia una assistència sanitària de qualitat al nostre municipi. La senyora alcaldessa va ser el que va pactar amb la llavors consellera de sanitat Ana Barceló, també del PSPV-PSOE. També en les últimes eleccions municipals, unes de les promeses de PSPV-PSOE és la creació d’un nou centre de salut en la zona nord, i la instal·lació d’equips de rallos X per a la qual els veïns no s’hagen de desplaçar a Torrent. Per què no es va projectar un nou centre de salut el 2019 quan hi havia la Senyora Català?

Sobre el mercat municipal també podríem dir molt. No és el no-res nou dir que hem registrat alternatives sobre el mercat, però al parer no sabem si és que es pretén prendre’l, vendre’l, o amb l’excusa que no funciona, ja que la dinàmica de compra a canvi volen tancar-lo i o fer una altra cosa. El que sí que sabem que el mercat presenta una falta de manteniment i que cada vegada hi ha menys places al pàrquing públic, ja que es lloga les places.

Parlar del terme municipal és parlar també d’abocaments il·legals, més de 90 zones diferents. Demanar ajuda a la Conselleria a hores d’ara és incomprensible, ja que per començar cal tenir en compte que si no es compleix la plantilla mínima que exigeix el decret 114/2005, de 17 de juny, del Consell de la Generalitat i llei 17/2017, de 13 de desembre, no compleix ni a la plantilla, ni a la prefectura, ni en la retolació dels vehicles policials.

La salut dels polígons és relativa, ja que cal recordar que al polígon es van fer curses d’il·legals de motos i cotxes. El juliol del 2023 ja vam fer un escrit a l’ajuntament perquè fes el possible per parar les carreres, ja que hi va haver un jove que va morir per aquestes carreres. Només vam obtenir en un ple el reconeixement per part del regidor delegat que no disposaven els mitjans suficients per a aturar les curses. Seguim esperant que dimitisca.

Sobre l’àrea d’esports també tenim alguna cosa a dir, després de la privatització de les escoles esportives, tenir un poliesportiu amb falta de manteniment i de la previsió de cobrar entrada a la piscina d’estiu als socis cara la temporada del 2025, trobe que el poliesportiu es podria millorar considerablement. Si unes de les despeses de major quantia en el consum d’electricitat, nosaltres denunciem públicament que existeixen un sistema per generar llum que són les plaques solars, el poliesportiu disposa diferents per instal·lar plaques solars, en total uns 3500 m2 per instal·lar plaques solars, quanta llum es podria generar per al poliesportiu?

L’equip de govern del PSPV-PSOE / Compromis, segueixen la mateixa dinàmica que anys anteriors. Gestiona el poble com una empresa privada que ha de donar beneficis i no serveis. Un exemple clar estarà en les pròximes festes, cobrar entrades per a diferents esdeveniments, o l’any que ve a cobrar als socis per la piscina d’estiu, sense pensar que hi ha famílies monoparentals i sense ajudes de cap mena amb uns ingressos baixos o molt baixos. Com sempre ningú hi pensa. També veurem un nou punt lila en les festes, en el qual nosaltres donarem suport sempre, però també reivindiquem que el punt lila es convertisca en punt lila i arcoiris, ja que per desgràcia encara queda molt per educar sobre els col·lectius LGTBI-TRANS, i a Picassent continua existint d’agressions a aquestes persones.

En definitiva, hi ha coses que ni es poden maquillar ni tapar. Això ja ho anunciem en les eleccions municipals, faran polítiques en contra dels veïns de Picassent no als veïns de Picassent.

Juan A. Cosín.

Portaveu de Esquerra Republicana de Picassent.