Redacció •  Catalunya •  09/11/2018

L’ICAM permetrà la presència sindical en les avaluacions mèdiques

L’experiència ens demostra que la lluita dóna resultats.

L’ICAM permetrà la presència sindical en les avaluacions mèdiques
Segons ha traslladat la Conselleria de Treball a la CGT de Catalunya, l’Institut Català d’Avaluacions Mèdiques permetrà la presència sindical en les avaluacions mèdiques que es facin a treballadors i treballadores en situació de baixa laboral.

Aquest canvi ve motivat com a conseqüència de la campanya de protestes, i posteriors reunions, que es va realitzar des de la CGT de Catalunya contra el que enteníem una actitud economicista de l’ens públic. L’Institut denega incapacitats permanents basant-se en criteris d’estalvi econòmic i no situació objectiva del treballador o treballadora. A més altes mèdiques, més ingressos percebuts des de la Seguretat Social, segons una clàusula del conveni de col·laboració entre aquests dos organismes.

Per aquest motiu, des de la CGT de Catalunya, vam realitzar diverses concentracions i ocupacions de la seu de l’ICAM situada a Barcelona.

Ara, gràcies a aquesta lluita, qualsevol treballador o treballadora podrà ser acompanyat sindicalment quan hagi d’anar a l’ICAM per un tema relacionat amb la seva salut laboral, amb tot el recolzament que comporta. Tenim clar que la nostra salut és una part central de la nostra lluita sindical i ara recollim un fruit de la pressió exercida. Un resultat que ens anima a perseverar en la defensa de la nostra salut com a treballadores i treballadors, davant l’ICAM, les mútues i allà on calgui.

Un cop més, l’experiència ens demostra que la lluita dóna resultats.

Font: http://www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article12975#.W-WmmNtKhPY


CGT Catalunya /