La Tienda Republicana

CatECP demana la retirada del decret d’habitatge perquè no aborda l’emergència habitacional

26/06/2019

Segovia emplaça al Govern a asseure’s amb la resta de partits i entitats “per consensuar un text que permeti punxar la bombolla del lloguer”.

Catalunya en Comú Podem ha demanat avui la retirada del decret d’habitatge que el Govern portarà demà al ple “perquè no s’ha treballat amb les entitats socials ni compta amb una majoria per tirar-lo endavant”, en paraules de la portaveu, Susanna Segovia. La portaveu ha recordat que “el Govern va anunciar el decret durant la campanya electoral com a mesura propagandística” i ha lamentat que s’ha fet “d’esquenes a tothom”. Segons ha explicat Segovia, el text “parla de regular els lloguers però no els regula, de fet normalitza l’augment del preu del lloguer, que en els darrers anys ha estat del 30% al conjunt de Catalunya i del 40% a Barcelona”.
 
 
Per tot això, la portaveu ha assegurat que “aquest decret pot ser fins i tot contraproduent, i en el millor dels casos no tindrà un impacte en els preus que permeti punxar la bombolla del lloguer”. Així, ha demanat la seva retirada i ha emplaçat al Govern “a asseure’s amb les entitats socials i la resta de grups polítics per treballar en un nou decret que permeti punxar la bombolla del lloguer”. “Hi ha exemples, pocs, que el govern és capaç de treballar d’aquesta manera, un d’ells és la regulació de les VTC”, ha dit. 
 
“Cal valentia en polítiques d’habitatge”, ha insistit Segovia, que ha explicitat que “les mesures valentes i amb clara determinació a combatre la bombolla d’habitatge, com les que ha dit a terme l’Ajuntament de Barcelona, és el que han fet que es redueixin en un 23% els desnonaments entre 2015 i 2018”. “Volem que aquest sigui l’esperit del govern amb un decret d'habitatge, la voluntat d’estar legislant al costat de la gent i les entitats i no de la mà de les grans corporacions immobiliàries”, ha rematat.

Añadir nuevo comentario

Comentarios

Plain text

  • No se permiten etiquetas HTML.
  • Las direcciones de las páginas web y las de correo se convierten en enlaces automáticamente.
  • Saltos automáticos de líneas y de párrafos.
CAPTCHA
Esta pregunta es para comprobar si usted es un visitante humano y prevenir envíos de spam automatizado.