Redacció •  Catalunya •  07/10/2019

Rosa Lluch encapçala la candidatura al Senat d’En Comú Podem

Jaume Asens ha assenyalat que "En Comú Podem ha de tenir un gran resultat perquè Sánchez miri a la seva esquerra".

Rosa Lluch encapçala la candidatura al Senat d’En Comú Podem

La professora universitària Rosa Lluch encapçalarà la llista d’En Comú Podem pel Senat a Barcelona. En les anteriors generals, ja va tancar la llista dels comuns. Jaume Asens, portaveu d’En Comú Podem, ha valorat el treball i el compromís de Rosa Lluch i per això ha manifestat que «aquesta és una llista plural i tenim el compromís de treballar per tenir unes majories progressistes». I ha afegit: «Estem en una cruïlla: trobar una majoria de progrés per treballar pel feminisme, el futur del planeta i polítiques socials, o bé una gran coalició de l’Ibex 35 que ens faria retrocedit en termes socials».

En aquest sentit, Asens ha manifestat que «Sánchez ha d’aclarir-nos amb qui vol pactar». I ha recordat que «mentre abans denunciava les pressions dels poders econòmics i mediàtics, parlava de plurinacionalitat… Ara només parla del 155 i de pactar amb l’Estimat Albert». Asens ha considerat que si Rivera no és vicepresident, és «perquè ell no ha volgut». «Ara ha obert la porta a pactar amb Sánchez, per això cal que nosaltres siguem molt fortes el 10 de novembre, perquè el PSOE miri a la seva esquerra i no a la dreta de Cs».

També ha participat en la presentació Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, qui ha manifestat que «Rosa Lluch ha fet un acte de generositat i és una persona de consens, transversal i que encarna l’aposta pel diàleg en els moments més difícils». Colau ha assenyalat que «En Comú Podem sempre hem defensat les mateixes propostes: Catalunya té dret a decidir des del diàleg. En democràcia no s’avança sense un diàleg real i sense la cerca de grans consensos». I ha afegit: «Pel fet de rebutjar el 155 i qualsevol proposta unilateral, se’ns ha dit tebis, equidistants i fins i tot traïdors».

Rosa Lluch, candidata al Senat

«Porto al Senat la defensa dels drets humans, l’esperit de reconciliació i per construir ponts en aquests moments de desentesa», ha manifestat Rosa Lluch durant la seva intervenció. I ha afegit: «Em fa un cert vertigen ser candidata al senat, però davant la situació política actual cal implicar-se. Viure vol dir prendre partit». «Vull que el diàleg, s’ompli de contingut. Que la societat catalana i l’Estat ens entenguem. I els comuns són els qui poden anar al Congrés i al Senat a, com a mínim, parlar i escoltar per sortir d’aquest bloqueig», ha dit Lluch.

I sobre el paper del Senat, Lluch ha manifestat que «cal que el Senat, on es va aprovar el 155, deixi de ser una cambra buida de significat que se li doni protagonisme a les visions dels diferents territoris».

Noelia Bail que a les darreres eleccions encapçalava la llista del Senat d’En Comú Podem aquesta vegada no repetirà a les llistes. «És un orgull fer un pas al costat perquè la Rosa encapçali la candidatura», ha manifestat Bail, qui a més ha destacat que «Rosa Lluch té un perfil compromès i de diàleg i forma part d’un projecte que pensa en la gent».

Rosa Lluch és Professora del Departament d’Història i Arqueologia de la Universitat de Barcelona. I Doctora en Història per la Universitat de Girona. El seu àmbit principal de coneixement i recerca és el període medieval, especialment el món rural català i el conflicte remença. Un dels camps en què Lluch s’ha especialitzat ha estat la resolució de conflictes, on ha tingut un paper actiu en el procés de pau a Euskadi.


En Comú Podem /  Jaume Asens /