La Tienda Republicana

Joan Mena: “Tenim l’oportunitat històrica de conformar un govern progressista a l’Estat”

18/11/2019

El portaveu de CatComú demana a les forces catalanistes “que estiguin properes a l’esperança que l'acord de govern ha provocat en la majoria dels catalans i les catalanes".

El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha destacat avui en roda de premsa “l’oportunitat històrica que s’ha obert de conformar un govern progressista a l’Estat amb l’acord al que hem arribat el PSOE i Unidas Podemos-En Comú Podem”. “Si algú necessita que aquest acord d’apertura democràtica es tradueixi en un Govern som sobretot els catalans i les catalanes, que vivim de fa massa temps un bloqueig nacional i social que paga doblement la gent comuna del nostre país”, ha remarcat Mena.

El també diputat al Congrés ha explicat que aquests dies s’estan duent a terme les negociacions, tant per aprofundir en l’acord com per aconseguir els suports per a la investidura. I ha llançat un missatge a les forces catalanistes, de les que espera que “estiguin properes a les expectatives i l’esperança que aquest acord de Govern ha provocat en la majoria dels catalans i les catalanes”. “Sabem que no és un camí senzill”, ha continuat, “però més enllà del soroll mediàtic i les reclamacions concretes i legítimes de cada formació creiem que l’actual Congrés dibuixa una realitat tossuda: Espanya no podrà governar-se si no és des del diàleg i des del reconeixement a les realitats nacionals i territorials”.

Mena també ha volgut expressar el malestar de la formació “pel judici que s’està produint avui contra el President de la Generalitat i que forma part de l’enèsim cas de judicialització de la política”. “De nou veiem les conseqüències de receptes fracassades que ens han dut a carrerons sense sortida i que ens obliguen a prendre’ns molt seriosament la construcció d’un Govern progressista que obri nous camins a partir del diàleg i les solucions”, ha destacat.

Añadir nuevo comentario

Comentarios

Plain text

  • No se permiten etiquetas HTML.
  • Las direcciones de las páginas web y las de correo se convierten en enlaces automáticamente.
  • Saltos automáticos de líneas y de párrafos.
CAPTCHA
Esta pregunta es para comprobar si usted es un visitante humano y prevenir envíos de spam automatizado.