Redacció •  Catalunya •  21/03/2023

Ada Colau: “Em preocupa que el PSC de Collboni obri la porta a Trias”

  • La candidata de Barcelona en Comú i alcaldessa ha defensat que davant l’extrema, es declara ‘Yolandista’: «El que s’ha de fer és política útil i canviar la vida de la gent».
Ada Colau: “Em preocupa que el PSC de Collboni obri la porta a Trias”

La candidata de Barcelona en Comú i alcaldessa, Ada Colau, ha advertit aquest matí la possibilitat que la ciutat vagi enrere. “Em preocupa que el PSC de Collboni obri la porta a Trias. Em sembla incomprensible i no representa els votants socialistes.”, ha expressat en un acte compartit aquest migdia a Nou Barris amb el presentador Gran Wyoming i l’escriptor i humorista Bob Pop. “Una ciutat progressista necessita governs progressistes. La dreta s’està reorganitzant i parla clar, però no és creïble que el senyor Collboni hagi marxat quatre mesos abans per dir que desmuntarà tot el que hem fet plegats”, ha afegit.

Tots tres participants han parlat sobre com es pot lluitar contra els poderosos des dels barris i com la defensa dels serveis públics combat l’extrema dreta. “Jo davant tot això soc ‘Yolandista’”, ha dit Colau, que ha afegit que el que s’ha de fer és millorar la vida de la gent «com hem fet pujant el salari mínim un 40% i ara les pensions més baixes un 20%».

L’alcaldessa ha defensat la gestió dels serveis públics que s’està fent a Barcelona des de la Plaça Sóller, al barri de Porta, amb un auditori de 1.500 persones. L’espai, renovat al 2021 amb perspectiva feminista, més verd i amb participació veïnal ha estat elogiat tant Bob Pop com Wyoming, que han parlat de la importància dels serveis públics. “Si no fos per això, jo no seria aquí, perquè soc discapacitat i faig que els ajuntaments tinguin més despesa en fer més accessibles espais als carrers. A Madrid és una gimcana”, ha declarat l’humorista que viu a Barcelona. Per la seva banda, Wyoming ha parlat d’un estudi de The Lancet que “calcula que la privatització del servei sanitari ha provocat milers de morts evitables”, ha dit després de fer una denúncia del poder judicial.

Durant la conversa l’alcaldessa ha esmentat «el paripé», de la moció de censura de Vox al Congrés i ha descrit totes les accions judicials contra ella i altres membres de Barcelona en Comú per fer front als poderosos. “Els molesta que renunciem a les dietes, que rebutgem part del sou per temes socials i que fem polítiques que obliguen als privats a fer un 30% d’habitatge públic, aturar desnonaments amb un servei nou i per això acabem declarant al jutjat”, ha explicat.

L’acte ha finalitzat amb l’esperança de futur dels tres i el desig de Colau de seguir treballant per la “Barcelona de tots els barris. Ens en vam trobar molts que tenien la sensació de ser de segona i jo vull una Barcelona de tothom on es garanteixin les condicions d’existència de tota la població”, ha conclòs l’alcaldessa.


Ada Colau /