Redacció •  Catalunya •  22/12/2023

La jutgessa proposa l’arxivament del cas penal per la Superilla de Consell de Cent

  • Janet Sanz, portaveu del grup municipal de BComú, ha destacat: “Al govern anàvem a una querella per setmana i a l’oposició anem a un arxiu per setmana, és una manera eloqüent de resumir el que ha passat aquests 8 anys”.
  • Amb aquesta ja són 16 les causes arxivades en una cascada d’arxivaments ara que BComú ja no és al govern municipal, el que demostra la campanya de lawfare patida durant aquests 8 anys.
La jutgessa proposa l’arxivament del cas penal per la Superilla de Consell de Cent

La portaveu del grup municipal de BComú, Janet Sanz, ha comparegut aquest matí per celebrar l’arxivament de la denúncia interposada per l’ex-arquitecte municipal Josep Antoni Acebillo en relació a la transformació del carrer Consell de Cent en un eix verd. Un arxivament que descarta les implicacions penals i que “demostra que no es pot anar contra el sentit comú: carrers més segur, més saludables, amb nens jugant i sense cotxes, amb comerç de proximitat i on baixen les temperatures a l’estiu… Fer aquesta política en cap cas és un delicte, el que hauria de ser delicte és pensar ciutats on només hi hagin vehicles i no es faci front a l’emergència climàtica”.

Tal i com ha explicat Sanz, “la ciutadania no només no vol que Consell de Cent es faci enrere, sinó que ja tenim associacions de veïns i veïnes demanant més eixos verds a tota la ciutat i no només a l’Eixample”. La portaveu de BComú ha volgut recordar, però, que el lawfare té efectes perversos en la democràcia i la imatge política dels que després ningú no es fa responsable, i ha demanat mesures per acabar amb la impunitat dels lobbies que el practiquen. “Al govern anàvem a una querella per setmana i a l’oposició anem a un arxiu per setmana, és una manera eloqüent de resumir el que ha passat aquests 8 anys” ha afegit Sanz al respecte.

Amb aquesta, ja són 16 les causes arxivades en una cascada d’arxivaments que evidencia la campanya de lawfare que ha patit el govern d’Ada Colau durant els darrers 8 anys. “Estem satisfetes per aquest nou arxivament, demostra la bona feina feta aquests dos mandats malgrat els intents dels lobbies privats per carregar contra tot allò que feia el govern”, ha explicat Sanz, però ha matisat que els comuns “ens tornem a fer la pregunta que ja fèiem la setmana passada amb l’arxivament de Vauras: què hagués passat si tot això no s’hagués fet durant les eleccions? Perquè evidentment l’estratègia del lawfare té un impacte en la democràcia”.


Barcelona en Comú /