Redacció •  Catalunya •  23/11/2023

El SEPC comvoquem vaga estudiantil feminista el proper 14D. Construïm la coeducació!

Avui dijous 23 de novembre, el Sindicat d’Estudiants dels Països hem presentat en roda de premsa davant del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya la convocatòria de vaga estudiantil feminista pel proper 14 de desembre. A continuació, us deixem alguns talls de la intervenció de la Júlia Portet, portaveu nacional del SEPC.

El SEPC comvoquem vaga estudiantil feminista el proper 14D. Construïm la coeducació!

“Avui som aquí per convocar vaga estudiantil feminista el proper 14 de desembre als instituts i universitats d’arreu dels Països Catalans.”

“Ens hem vist obligades a arribar a aquest punt davant els nombrosos casos d’assetjament psicològic, físic, sexual i laboral per part de professors cap a alumnes que han sortit a la llum els darrers mesos. Sabem que aquests només són uns pocs dels molts que conformen una violència que no és aïllada, sinó estructural. Això, juntament amb un sistema educatiu impregnat de lògiques patriarcals, dona peu a la reproducció del mateix sistema fora de les aules, en tant que important agent socialitzador.”

Partint d’aquest marc, cal presentar una proposta: el SEPC entenem la coeducació com a eina per transformar l’educació, i conseqüentment la societat. Per això hem presentat la campanya «Construïm la Coeducació», amb la finalitat de construir unes aules feministes que siguin capaces de
confrontar el sistema patriarcal des de dins.”

“En definitiva, el Moviment Estudiantil ha fet una crida a la mobilització davant la situació en la que es troba l’educació respecte el sistema capitalista i patriarcal, i per això convoquem Vaga Estudiantil Feminista el proper 14 de desembre als instituts i universitats d’arreu dels Països Catalans.

Cridem a alterar la normalitat als nostre campus, universitats i centres educatius, però també als carrers, per mostrar rebuig cap a tot allò que ens afecta a les dones dia rere dia. No pararem fins que aconseguim fer fora a tots els agressors dels centres educatius i aconseguir que la por canviï de bàndol.

Per unes aules feministes, construïm la coeducació!


huelga estudiantil /