Redacció •  Catalunya •  24/07/2024

Janet Sanz: «Proponemos regular y sancionar los alquileres de temporada porque son un doble fraude: un fraude de ley y un fraude social»

  • BComú centrarà les iniciatives del Plenari en garantir el dret a l’habitatge i lluitar contra el frau de llei amb els lloguers de temporada, a més de reprendre la unió del tramvia per la Diagonal. «Tenim un alcalde que diu sí a totes les propostes que fan fora les veïnes de casa seva i, alhora, tenim una ciutadania que diu prou i què ha suspès Collboni en només un any de govern», ha remarcat la portaveu dels comuns.
Janet Sanz: «Proponemos regular y sancionar los alquileres de temporada porque son un doble fraude: un fraude de ley y un fraude social»

Davant els rècords que està batent Barcelona aquest estiu, com ara el rècord de visitants, de creueristes i, malauradament, de preus del lloguer, així com de manifestacions contra la massificació, BComú ha volgut dedicar el Plenari de juliol a prioritzar les polítiques d’habitatge i transport públic, aquelles polítiques que sí donen resposta a les necessitats ciutadanes i no a la indústria turística. La portaveu del grup municipal, Janet Sanz, ha emfatitzat aquestes propostes assegurant que “tenim un alcalde que diu sí a totes les propostes que fan fora les veïnes de casa seva: sí a més places hoteleres al centre de la ciutat, sí a l’ampliació de l’aeroport, sí a privatitzat parcs i carrers, sí a acollir grans esdeveniments” i alhora “tenim una ciutadania que diu prou i què ha suspès aquest alcalde en només un any de govern”.

Pel que fa a les iniciatives, els comuns presentaran una proposició per inspeccionar des del consistori l’oferta de lloguers a la ciutat i sancionar aquelles ofertes que estiguin fent un ús fraudulent del lloguer de temporada tot evitant complir amb la Llei d’Habitatge. “Un 40% dels lloguers a la ciutat són de temporada, això s’ha d’evitar i l’Ajuntament té eines per fer-ho ja” ha assenyalat Sanz, que ha explicat que el grup municipal demanarà també un seguiment sobre un prec del gener passat on BComú demanava inspeccionar i sancionar també altres infraccions com les pujades abusives de preu o la durada indeguda dels contractes. “Proposem regular i sancionar els lloguers de temporada perquè són un doble frau: un frau de llei i un frau social” ha afegit Sanz, que defensa que la Llei d’Habitatge permet perseguir i sancionar aquest frau amb fins 900.000€ de multa.

A més, BComú demanarà a Collboni que expliciti el seu compromís amb la unió del tramvia per la Diagonal donat que aquest estiu ja s’hauran acabat tant les obres de la Fase 1 entre Glòries i Verdaguer com el projecte executiu de la Fase 2 entre Verdaguer i Francesc Macià. “El PSC ha paralitzat una connexió del tramvia que ens permetria connectar els barris de la corona metropolitana amb el centre de la ciutat i ahir ho deia el propi baròmetre: el 70% de la ciutadania vol aquesta connexió” ha conclòs Sanz, que considera que la unió definitiva del tramvia podria entrar en servei al 2027.


Barcelona en Comú /