Redacció •  Catalunya •  25/10/2023

Barcelona en Comú demana continuar amb la rebaixa en els títols de transport públic al 2024

  • El portaveu del Grup Municipal, Jordi Martí, ha destacat que l’acord de SUMAR i PSOE per un govern a l’Estat incorpora moltes mesures del model de ciutat de Barcelona. En aquest plenari els comuns demanaran continuar fent nous eixos verds, atesa l’àmplia aprovació ciutadana de Consell de Cent, i aplicar el model de gestió pública de Paral·lel 62 al futur espai El Molino.
Barcelona en Comú demana continuar amb la rebaixa en els títols de transport públic al 2024

El portaveu del grup municipal de Barcelona en Comú, Jordi Martí, ha presentat avui en roda de premsa les iniciatives que portarà l’equip de regidors i regidores al Plenari municipal del divendres 27 d’octubre i ha aprofitat per celebrar l’acord de Govern al que han arribat SUMAR i PSOE a l’Estat. Un acord que, segons Martí, incorpora moltes de les polítiques municipals dels comuns i “s’assembla molt a la proposta que vam presentar de 10 línies i 50 punts per un govern progressista a Barcelona: sembla que Sánchez està a l’esquerra de Collboni”.

D’aquest acord, el grup municipal ha volgut destacar especialment la rebaixa dels títols de transport públic, una proposta que Barcelona en Comú va liderar al 2022 donada la difícil situació d’inflació, que va ser titllada de populista i que és avui una mesura de consens social i polític a més d’un èxit rotund, amb més de 53 milions de validacions només el setembre passat. Així doncs, els comuns instaran al govern municipal a congelar les tarifes de l’ATM el proper 2024 per a usuaris habituals així com el manteniment de la bonificació del 50% a la T-Usual i a la T-Jove. Martí ha recordat que, tot i que la rebaixa no depèn només de l’Ajuntament de Barcelona, “quan l’Ajuntament pren una decisió sobre les tarifes del transport públic, la resta d’institucions tendeixen a sumar-se seguidament”.

Continuar amb el model cultural i d’eixos verds del mandat previ

Segons els resultats de l’estudi TRANSEQUI recentment publicat per la UAB, el 77% dels residents en els nous eixos verds de l’Eixample valoren positivament la intervenció urbanística que se n’ha fet, així com el 60% dels residents en els carrers veïns. El portaveu de BComú ha defensat que aquest suport i consens veïnal és motiu més que suficient per portar un prec al Plenari on els comuns demanaran continuar endavant amb la pacificació de nous eixos verds a l’Eixample. Uns eixos verds que, segons ha explicat Martí, “en privat són reconeguts fins i tot per partits en les antípodes polítiques”.

D’altra banda, el grup municipal demanarà també que es publiquin les bases del concurs per la gestió de la sala El Molino el més aviat possible, unes bases que ja s’havien deixat redactades a l’anterior mandat. Tal i com ha explicat Martí, El Molino s’ha d’incorporar a les noves Cases de Cultura de Barcelona, una categoria de centre on es conjuguen la programació de qualitat, l’articulació i estímul dels sectors culturals i veïnals i la garantia dels drets culturals. “La sala Paral·lel 62 és un èxit indiscutible, no només per la qualitat artística, sinó per la seva implicació barrial i amb el teixit de la ciutat”, ha explicat el portaveu de BComú, que ha afegit que El Molino ha de seguir aquest exemple per tal d’ajudar “a dinamitzar l’avinguda del Paral·lel, garantir els drets culturals i afavorir la creació de la ciutadania i les arts emergents”.


Barcelona en Comú /