Redacció •  Catalunya •  26/01/2022

David Cid: “Aragonès ha de comparèixer per aclarir els dubtes generats pel conseller Elena”

El portaveu d’En Comú Podem ha enviat un missatge a ERC afirmant que votar en contra de la reforma és deixar a l’estacada els treballadors de Catalunya.

David Cid: “Aragonès ha de comparèixer per aclarir els dubtes generats pel conseller Elena”

Aquest matí el portaveu d’En Comú Podem, David Cid, ha començat la seva intervenció fent referència a la compareixença del conseller Elena d’ahir a la tarda per donar resposta als dubtes que havia generat la seva actuació en els canvis en la cúpula dels Mossos. El portaveu ha lamentat que les explicacions del conseller no aconsegueixen convèncer, “el conseller no va ser capaç d’explicar quins són els motius que fan incompatible la presència de Trapero i Rodríguez amb el “nou enfocament” que diu promoure” i ha afegit “tots els criteris que el conseller va defensar són plenament subjectius i polítics.” En aquest sentit, Cid ha demanat que davant el titubeig d’Elena, cal que el president Aragonès comparegui per aclarir els dubtes generats pel conseller, “si no, ens haurem de plantejar la possibilitat de sol·licitar una comissió d’investigació”, ha puntualitzat. El diputat també ha fet referència a la falta d’explicacions del conseller sobre  la imputació de la cúpula dels Bombers, “ningú entén que des de la conselleria es defensi que la mobilitat en la cúpula dels Mossos és habitual, però que, en canvi, coneixent el conflicte judicial existent, els membres de la cúpula dels Bombers hagin seguit treballant fins que han estat imputats definitivament.”

Per concloure, Cid ha volgut fer referència a les paraules d’Elena quan afirmava que no s’ha purgat ningú, als Mossos hi ha molta mobilitat i ha afirmat “és a dir, un eufemisme per dir que les ingerències polítiques als Mossos són habituals.”

D’altra banda, el portaveu també ha volgut fer una valoració sobre les negociacions que s’estan duent a terme en el marc de la votació de la nova reforma laboral. En primer lloc, ha volgut manifestar que “estem davant d’una reforma que, per primera vegada, no fa retallades sinó que recupera drets de la mà dels sindicats. I això ho reconeixen tots els socis del Govern. Per tant, entenem que és un bon punt de partida des d’on negociar si el que es vol és millorar la situació dels treballadors i treballadores, també a Catalunya” i ha afegit que votar en contra de la reforma és deixar a l’estacada els treballadors de Catalunya. “S’equivoquen els que pensin que això va del senyor Rufián contra Yolanda Díaz, això va dels treballadors i treballadores d’aquest país. Votar en contra de la reforma laboral seria un error històric que molts treballadors no ens perdonarien. Cal treure’s les ulleres electorals, tenir altura de mires, i pensar en el que necessita la ciutadania i no en el que necessiten els partits,” ha conclòs el portaveu.

Finalment, el portaveu ha fet referència a les informacions conegudes aquest matí sobre les desavinences a la mesa i la carta presentada pel lletrat major, les quals ha titllat «de vergonya i de pati d’escola» i ha volgut ser contundent afirmant que en cas que es confirmin les informacions la secretària general del Parlament hauria de dimitir o ser destituïda.

En un segon punt, la diputada i portaveu de drets socials, Jess González, ha volgut agrair a les diferents entitats que aquest matí han presentat la proposta de Llei per fer front al sensellarisme la seva tasca i el seu esforç perquè aquesta proposta pugui tirar endavant. “Reivindiquem que el sensellarisme és un problema d’habitatge, que té a veure amb la creixent precarització de les condicions laboral i també no deixarem de visibilitzar que la llei d’estrangeria deixa a moltes persones al carrer”, ha introduït González. En aquest sentit, ha plantejat que l’objectiu és regular per llei les actuacions i els serveis que les administracions públiques haurien de portar a terme per garantir els drets de les persones sense llar i per erradicar aquesta situació. Es tracta doncs és d’adoptar mesures que no es limitin a assegurar la mera subsistència o supervivència de les persones quan es troben en situació de sensellarisme, sinó de generar les eines precises per a aconseguir la reintegració plena de totes les persones que es troben en situació d’extrema vulnerabilitat i de sensellarisme. Fins ara a Catalunya s’han dictat algunes lleis que fan menció al sensellarisme, però que no afronten la problemàtica de manera integral. Així doncs, aquesta llei és un gran avanç, un pas endavant per combatre el sensellarisme.

La diputada ha conclòs afirmant que “l’aprovació de la llei ha de permetre posar llum a la invisibilitat del problema i també ha de servir per a superar la manca de polítiques específiques en aquest camp” i ha afegit que “a Barcelona, durant els últims anys s’ha duplicat el pressupost seguirem ampliant la capacitat d’atenció, però necessitem que la resta de municipis de Catalunya amb una Generalitat liderant, impulsin polítiques d’atenció a persones sense llar.”


En Comú Podem /