Redacció •  Catalunya •  26/04/2024

CNT Sabadell fa una crida a la participació de l’1 de maig a la nostra ciutat

El sindicat considera plenament necessari el sindicalisme avui dia i alerta que l’amenaça d’un sistema capitalista afavoreix a molt pocs i afecta negativament la majoria de la societat.

CNT Sabadell fa una crida a la participació de l’1 de maig a la nostra ciutat

Manel Martos, portaveu del sindicat ha recordat exemples com els de les treballadores de neteja a les quals l’Ajuntament va aprovar l’adjudicació per un sou d’un cèntim l’hora, els abusos generalitzats als i les treballadores de neteja o de la llar, els tancaments d’empreses sense cap conseqüència pels empresaris, així com l’abús de la temporalitat que fa que sigui molt difícil la conciliació.

Tot i que les notícies cada vegada semblen indicar que hi ha menys atur i que possiblement una part de la classe treballadora acabi fent jornades de quatre dies setmanals, el sindicat, denúncia que segueix havent-hi molta gent, sobretot treballadors migrants i dones, que no arriben a final de mes, inclús encadenant de vegades dues o més feines.

També alerta de la greu degradació del medi ambient i d’una classe política cada vegada més allunyada de la realitat i que ens porta a la guerra i al genocidi.

Per tot això, el sindicat fa una crida a construir un sindicalisme del que ells anomenen «acció directa» i a treballar cada dia a favor l’organització als llocs de feina Per «defensar els nostres interessos sense complexes i millorar la nostra qualitat de vida».

CNT Sabadell participarà juntament amb altres col·lectius de la ciutat com la CGT, la plataforma d’afectats per la hipoteca, el moviment popular de Sabadell o l’organització juvenil socialista en una manifestació que sortirà a les 11:00 del matí de la Plaça Espanya de la ciutat.


1 de Mayo /