Redacció •  Catalunya •  27/01/2021

Col·lectius LGTBI exigeixen a JxCat i ERC la reobertura de la unitat d’its de drassanes

  • S’ha convocat una concentració el proper dijous 28 de gener, just abans de l’inici de la campanya electoral, davant la seu de l’ICS.
  • Els col·lectius LGBTI demanen al Govern no aprofitar la pandèmia de la Covid-19 per oblidar la promoció de la salut sexual.
Col·lectius LGTBI exigeixen a JxCat i ERC la reobertura de la unitat d’its de drassanes

El passat 26 d’octubre la Unitat d’Infeccions de Transmissió Sexual de Drassanes va tancar les seves portes. El 21 de novembre des de la Crida LGBTI i Atzagaia es va fer una protesta davant la Unitat per exigir la reobertura immediata d’aquest servei públic essencial i clau per a la prevenció, la detecció i el tractament precoç d’ITS. Gràcies a aquesta pressió, el Departament de Salut i la Direcció de l’Hospital Vall d’Hebron van anunciar una reobertura del servei però de caràcter parcial. El servei Drassanes Exprés, que ofereix un servei ràpid de cribratge d’ITS, segueix tancat.

Tot i que des de les organitzacions LGBTI s’assumeix les necessitats d’un sistema de salut que en els darrers anys ha patit greus retallades, consideren que no es pot utilitzar el context de la pandèmia com una excusa per deixar de banda la prevenció, la detecció i el tractament de les ITS.

Prenent en consideració el context actual i posant la salut sexual al centre, els col·lectius exigeixen a Junts i ERC la reobertura total de la unitat de Drassanes que recuperi el servei Drassanes Exprés així com la totalitat de visites dedicades a l’administració de PreP, al triatge i a l’educació per a la salut sexual; que s’avanci en la transversalització d’una atenció a la salut sexual lliure d’estigmes formant al personal del sistema de salut català per a un abordatge mèdic lliure de discriminació (masclisme, homofòbia, serofòbia i putofòbia); la territorialització dels serveis de salut sexual públics més enllà de Barcelona; i situar la salut sexual l’agenda política i que s’implementi una política general de salut sexual que abordi aquesta qüestió en tota la seva complexitat.

Per tot plegat, es convoca una concentració el proper dijous 28 de gener a les 19h davant l’Institut Català de la Salut (Gran Via / Balmes).

RECORDA!

Què: Concentració davant l’ICS per reclamar la reobertura de la Unitat d’ITS de Drassanes

Quan? Dijous 28 de gener, 19h

On? Gran Via amb Balmes


Crida LGTBI /