Redacció •  Catalunya •  27/06/2024

Janet Sanz: “L’únic pacte de Collboni és amb els lobbies i les empreses privades per posar Barcelona en venda de nou”

  • La portaveu de BComú retreu a l’alcalde que «tenia un pacte de majoria progressista al seu abast, però no l’ha fet perquè un pacte amb les elits és incompatible amb un pacte amb els Comuns”.
  • Sanz explica que proposaran al Plenari retirar el nou protocol d’ATU que amenaça amb deixar famílies en situació de sensellarisme i també implementar mesures contra la massificació turística amb urgència.
Janet Sanz: “L’únic pacte de Collboni és amb els lobbies i les empreses privades per posar Barcelona en venda de nou”

La portaveu del grup municipal de BComú, Janet Sanz, ha presentat avui les iniciatives que portaran al Plenari de juny, un Plenari on es complirà el primer any de mandat del govern en minoria del PSC i del que la regidora ha volgut fer balanç. “És el govern amb la minoria més gran que hi ha hagut mai en aquesta ciutat” ha explicat Sanz, “però no té cap capacitat de diàleg: havia de fer un pacte amb Junts al Nadal, després va prometre un pacte amb ERC abans de la primavera, i ja som a l’estiu on l’únic pacte de Collboni és amb els lobbies i les empreses privades per posar Barcelona en venda de nou”. En aquest sentit, la portaveu dels comuns ha afegit que “Collboni tenia un pacte de majoria progressista al seu abast, però no l’ha fet perquè un pacte amb les elits és incompatible amb un pacte amb els comuns”.

Pel que fa a les iniciatives, Barcelona en Comú proposarà que l’Ajuntament aturi el nou protocol d’Allotjament Temporal Urgent per evitar que cap veïna atesa per Serveis Socials i en situació de vulnerabilitat es vegi abocada a dormir al carrer. En aquest sentit, demana obrir un procés de diàleg i treball amb les professionals dels Centres de Serveis Socials per tal d’acordar com millorar l’acompanyament de les persones que es troben en situació d’emergència habitacional, així com acordar amb la representació sindical tots aquells aspectes que impliquin canvis substancials en les condicions de treball.

A més a més, els comuns presentaran dos precs: un primer per concretar iniciatives per limitar la massificació turística i pactar un model de ciutat fonamentat en la sostenibilitat, la salut, el dret a l’habitatge i que respecti la identitat de Barcelona; i un segon prec que demana a l’alcalde una reunió urgent amb el Futbol Club Barcelona per abordar les preocupants informacions publicades a El Periódico sobre explotació laboral i violacions de drets a les obres del Camp Nou.

Per últim, Barcelona en Comú portarà una Declaració Institucional amb motiu del 28 de Juny, Día de l’Alliberament LGBTI, i demanarà un seguiment sobre l’estat del trencament de relacions amb Israel que el Plenari va votar favorablement el darrer novembre amb motiu del genocidi a Palestina.


Barcelona en Comú /