Redacción •  Catalunya •  27/07/2023

Comunicat de la seixantena d’entitats que conformem la Plataforma pro Pacificació de la Ronda Sant Antoni

Una seixantena d’entitats dels entorns de la ronda de Sant Antoni, que conformen la Plataforma pro Pacificiació d’aquesta via, han reclamat que s’adjudiqui “d’una vegada” el projecte acordat amb el govern municipal. Els signants insisteixen que el consens veïnal és “pràcticament total” i per això apressen l’Ajuntament per iniciar les obres ben aviat.

Comunicat de la seixantena d’entitats que conformem la Plataforma pro Pacificació de la Ronda Sant Antoni

Comunicat Associació veïnal Xarxa Veïnal del Raval

Des de la Plataforma i veient que la Ronda continua en una situació de provisionalitat, però pacificada, volem expressar el següent.

Agraïm que el nou alcalde i l’equip municipal que gestionarà des d’ara la institució Ajuntament de Barcelona tiri endavant el projecte consensuat de remodelació de la Ronda Sant Antoni.

Persistim a reclamar que s’adjudiqui d’una vegada el projecte acordat, fruit dels debats que van culminar en el procés participatiu l’any 2022, i ja licitat als inicis del 2023.

Entenem que hi ha un consens veïnal pràcticament total per tal que les obres s’iniciïn ben aviat. La Ronda du massa temps en aquesta situació de provisionalitat.

Demanem que, d’acord amb els compromisos assolits amb l’Ajuntament de Barcelona, a finals de setembre es posi en marxa la Comissió de seguiment de la remodelació de la Ronda.

Hem considerat adient que aquesta comissió de seguiment faci les seves reunions a la seu de la Sindicatura de Greuges de Barcelona, i agraïm la bona disposició d’aquesta institució i del síndic.

Aprofitem per recordar que, a més del seguiment de les obres que inclou el projecte i de resoldre possibles qüestions que sorgeixin, hi ha un compromís, sorgit dels debats amb la regidoria d’urbanisme, per treballar el Pla d’usos per a la Ronda Sant Antoni, incorporant-hi el millor dels plans d’usos del Raval i de Sant Antoni.

Barcelona, 25 de juliol de 2023.


Xarxa Veïnal del Raval /