Redacció •  Catalunya •  27/10/2023

Barcelona en Comú aconsegueix la inclusió de Nou Barris a la Comissió del pacte per a la transformació de la Ronda de Dalt

La proposició dels comuns ha sortit endavant al plenari amb els vots de tots els grups i l’abstenció del PSC. La regidora dels comuns i presidenta del Consell de Districte, Carol Recio, ha celebrat que amb l’aprovació es tingui en compte «un tros important que uneix 4 barris: Verdum, Roquetes, Trinitat i Prosperitat» i ha recordat que «si a Nou Barris tenim parts importants de la ronda cobertes és en gran mesura per la important mobilització veïnal».

Barcelona en Comú aconsegueix la inclusió de Nou Barris a la Comissió del pacte per a la transformació de la Ronda de Dalt

El grup municipal de Barcelona en Comú ha aconseguit que Nou Barris, i en concret el tram de la Ronda de Dalt ubicat entre Trinitat Nova, Prosperitat, Verdum i Roquetes, s’inclogui a la Comissió del pacte per a la transformació de la Ronda de Dalt impulsada per l’actual govern municipal amb l’acord de tots els grups polítics. Els comuns ho han defensat al plenari del Districte que s’ha celebrat aquest dimarts, on han presentat una proposició per la incorporació de Nou Barris a la citada comissió, prop d’un mes després que l’alcalde Collboni anunciés la seva creació. La proposició ha estat aprovada amb el vot favorable de tots els grups a excepció del PSC, que s’ha abstingut.

La regidora de BComú a l’Ajuntament de Barcelona i presidenta del Consell de Districte, Carol Recio, ha volgut recordar que «si a Nou Barris tenim parts importants de la ronda cobertes és en gran mesura per la important mobilització veïnal» i ha destacat que «no obstant queda un tros important per cobrir que uneix 4 barris: Verdum, Roquetes, Trinitat i Prosperitat». En aquesta línia, Recio ha insistit que «Nou Barris no pot quedar al marge» de la Comissió del pacte per a la transformació de la ronda, per això la proposició de BComú ha demanat el compromís del govern del Districte per a tenir-hi representació.

Els comuns han posat de relleu que la comissió ha de servir per «pensar i dibuixar quin model de cobertura volem pels nostres barris» amb «el màxim diàleg i consens». Per això creuen que l’equip de Govern de Nou Barris i el Govern municipal han de treballar «de la mà del teixit associatiu i agents del territori» en aquesta nova Comissió del Pacte per a la transformació de la Ronda de Dalt.

La proposició de BComú aprovada al plenari del Districte de Nou Barris recorda que així es va fer en el primer mandat d’Ada Colau, en concret l’any 2015, quan es va crear una Comissió pel cobriment de la Ronda de Dalt que va permetre iniciar la primera fase al Districte d’Horta (el tram comprès entre el Mercat i l’Institut de Vall d’Hebron) «amb una estreta col·laboració i amb intenció de diàleg entre el teixit associatiu i agents de diversos territoris de la nostra ciutat».

Finalment, el grup municipal de BComú a Nou Barris valora que al llarg dels anys i gràcies a les demandes veïnals que han empès a la seva cobertura total, la Ronda de Dalt s’ha anat transformant al seu pas per diferents barris de la ciutat (com en el cas de Canyelles, Baró de Viver i Bon Pastor) amb la intenció de «millorar la qualitat de vida, la reducció del soroll i la contaminació i l’eliminació de la barrera arquitectònica que representa per a la mobilitat entre barris». En conseqüència, la proposició dels comuns recull la reivindicació històrica del moviment veïnal de Nou Barris que reclama cobrir el tram de Verdum, Roquetes, Trinitat i Prosperitat, tenint en compte que la cobertura de la Ronda de Dalt és una obra «de gran magnitud amb una mirada llarga que abraça un mínim de 12 anys, que cal afrontar per trams i que donarà una gran oportunitat per a crear equipaments i espais verds tan necessaris pels veïns i les veïnes d’aquestes zones».


Barcelona en Comú /