Redacció •  Catalunya •  28/06/2024

BComú aconsegueix que el Plenari forci Collboni a aturar el nou protocol d’Allotjament Temporal Urgent

  • Carol Recio: «Avui el PSC prefereix alinear-se amb Vox i no amb el moviment sindical dels Serveis Socials que estan avui aquí denunciant que aquest protocol portarà més problemes que solucions”.
  • Els comuns s’han sumat així a les protestes de sindicats, usuàries i treballadores que denuncien que el nou protocol ATU fomenta el desnonament de famílies vulnerables.
BComú aconsegueix que el Plenari forci Collboni a aturar el nou protocol d’Allotjament Temporal Urgent

La regidora de Barcelona en Comú, Carol Recio, ha presentat avui una proposició al Plenari municipal per demanar l’aturada del nou protocol d’Allotjament Temporal Urgent (ATU), que fomenta el desnonament de famílies vulnerables un cop passats els primers 6 mesos d’atenció social. Tal com ha explicat Recio, “Barcelona ha estat al llarg dels anys reconeguda per les seves polítiques de drets socials i la seva capacitat protectora en clau d’inversió social i polítiques innovadores” però “des de fa un temps el govern de la ciutat està donant senyals que aquest model de defensa dels drets de les persones més vulnerables de la ciutat està desdibuixant-se”. La regidora dels comuns ha posat alguns exemples com el desmantellament del servei públic de cures VilaVeïna o l’eliminació de l’empadronament en entitats socials.

La proposició, que ha comptat amb el vot favorable dels comuns, ERC i Junts, s’ha aprovat després que representants sindicals, usuàries i treballadores fossin durament reprimides pels antiavalots mentre protestaven legítimament a les portes de l’IMSS. Precisament per donar resposta a aquestes protestes, el text proposat pels comuns demana la suspensió immediata del nou protocol, obrir un procés de diàleg amb les professionals dels Centres de Serveis Socials per tal de millorar l’acompanyament de les persones que es troben en situació d’emergència habitacional i acordar amb la representació sindical tots aquells aspectes que impliquin canvis substancials en les condicions de treball.

“Aquest nou protocol obre la possibilitat de tornar a desallotjar persones que ja han estat desallotjades de casa seva, com denuncien els sindicats i les treballadores de Serveis Socials” ha destacat Recio, que ha conclòs que “avui el PSC prefereix alinear-se amb Vox i no amb el moviment sindical dels Serveis Socials, que estan avui aquí denunciant que aquest protocol portarà més problemes que solucions”.


Barcelona en Comú /