Redacción •  Catalunya •  28/09/2024

Janet Sanz: “La Barcelona líder en inversió social és la gran oblidada d’aquest govern i la gran absent en aquest informe”

  • El govern del PSC ha presentat avui un informe d’Estat de la Ciutat, on les conclusions optimistes no reflecteixen les xifres ni el pessimisme de les enquestes municipals. «El 32% de la ciutat pensa que la ciutat anirà a pitjor en el proper any, això puja 8 punts en només un any, i a més vostè és el primer alcalde en suspendre en només un any de mandat» ha dit la portaveu de BComú a Collboni.
Janet Sanz: “La Barcelona líder en inversió social és la gran oblidada d’aquest govern i la gran absent en aquest informe”

El govern municipal ha presentat avui el seu balanç d’Estat de la Ciutat en un Ple Extraordinari anormalment curt i on les conclusions presentades per la tinenta Laia Bonet han estat sorprenentment optimistes donades les xifres que el darrer baròmetre i l’enquesta de serveis reflecteixen.

En aquest sentit, la portaveu i futura presidenta del grup municipal de BComú, Janet Sanz, ha fet una intervenció dura per contrastar les afirmacions del govern amb el pessimisme de la ciutadania: “El 32% de la ciutat pensa que la ciutat anirà a pitjor en el proper any, això puja 8 punts en només un any, i a més a més vostè és el primer alcalde en suspendre en només un any de mandat” i ha afegit que “aquests resultats cofois i triomfalistes només els deuen veure vostès, perquè la ciutadania no els veu: menys celebracions i més posar-se a treballar”.

A més a més, Sanz ha destacat que el govern del PSC “viu de rendes: s’han passat aquest primer any inaugurant feina enllestida els 8 anys previs: habitatge públic, pacificacions, parcs infantils, la connexió del tramvia, l’obertura d’El Molino…”.

Ara bé, la portaveu dels comuns ha volgut fer un apart amb les polítiques socials que sí s’han aturat durant el primer any, com reduir un 85% les compres d’habitatges per tanteig i retracte, aturar carrils bici, endarrerir escoles bressol, carregar-se VilaVeïna, deixar d’empadronar persones sense llar o tornar a pujar els preus del transport públic. “La Barcelona líder en inversió social és la gran oblidada d’aquest govern i la gran absent en aquest informe” ha assenyalat Sanz.

Barcelona en Comú s’obre, però, a pactar els pressupostos precisament per poder condicionar el govern i corregir aquesta deriva elitista. “Presumeixen de diàleg i una no sap si riure o plorar: cap pacte, ni pressupostos, ni govern ni cap gran acord de ciutat en un any” ha conclòs Sanz, que defensa que “sí o sí s’ha de regular el lloguer de temporada a la nostra ciutat i aquesta serà la nostra prioritat per damunt del partidisme”.


Barcelona /