Redacció •  Catalunya •  28/10/2024

Mena: “Treballarem incansablement per refer la confiança amb totes les persones que s’hagin sentit desil·lusionades”

El portaveu referma el compromís categòric del partit per “posar-se a disposició de les víctimes per ajudar-les en tot allò que sigui possible”.

Mena: “Treballarem incansablement per refer la confiança amb totes les persones que s’hagin sentit desil·lusionades”

“Aquesta és una roda de premsa que ens agradaria no haver de fer mai”. Així ha arrencat la seva intervenció el portaveu de Catalunya En Comú, Joan Mena, després de les denúncies d’assetjament sexual de l’exportaveu de Sumar Íñigo Errejón que van comportar la dimissió de tots els seus càrrecs. “Ens posem a disposició de les víctimes per ajudar-les en tot allò que sigui possible”, ha expressat un Mena visiblement afectat. El portaveu ha mostrat “la condemna més absoluta dels Comuns a qualsevol acte de violència masclista, sense excepcions, independentment de l’àmbit o de qui en sigui l’agressor”.

Com a organització feminista, els Comuns reconeixen que les violències masclistes “persisteixen en molts espais, incloent-hi les organitzacions polítiques”, per això, el sabadellenc ha reafirmat el compromís amb les afectades: “Ens posem a disposició de les víctimes per ajudar-les en tot allò que sigui possible. Cap actitud masclista no té justificació i la nostra postura és clara: solidaritat i suport incondicional a les víctimes, amb acompanyament en els processos de reparació i treballar per prevenir futurs casos”.

Tot i que Íñigo Errejón no ha tingut cap vincle orgànic amb els Comuns, aquest sí formava part de l’ampli espai polític a nivell estatal. Per això, Mena ha volgut ”demanar disculpes a totes aquelles persones que s’hagin sentit decebudes per aquests fets i per no haver estat capaços d’abordar-ho millor” i ha mostrat el seu compromís categòric per treballar incansablement per refer la confiança amb totes les persones que s’hagin sentit desil·lusionades per aquests esdeveniments tan desagradables”. Finalment, el portaveu ha fet un al·legat a favor de “promoure la cultura de la prevenció, amb formació, protocols i mecanismes clars per identificar, denunciar i evitar qualsevol conducta masclista o abusiva”.


comuns /