Redacció •  Catalunya •  30/09/2024

La Justícia arxiva l’última querella d’una immobiliària contra Ada Colau per evitar un desnonament, i ja en van 19

La justícia ha tornat a arxivar una causa, i ja en van 19, contra l’Alcaldessa de Barcelona 2015-23 Ada Colau. En aquesta ocasió es tracta de la querella que va interposar la immobiliària Juninmo durant els últims mesos del passat mandat, que tenia com a motivació la mediació de l’Ajuntament en un procés de desnonament …

La Justícia arxiva l’última querella d’una immobiliària contra Ada Colau per evitar un desnonament, i ja en van 19

La justícia ha tornat a arxivar una causa, i ja en van 19, contra l’Alcaldessa de Barcelona 2015-23 Ada Colau. En aquesta ocasió es tracta de la querella que va interposar la immobiliària Juninmo durant els últims mesos del passat mandat, que tenia com a motivació la mediació de l’Ajuntament en un procés de desnonament d’un llogater vulnerable. Segons l’advocada de l’acusació, que ja ha estat advocada en altres causes arxivades contra Colau, l’Ajuntament hauria coaccionat la immobiliària i demanava 100.000€ de compensació pels perjudicis, tot acusant l’Alcaldessa, la regidora d’Habitatge Lucía Martín i tres funcionàries d’un delicte sense aportar-hi proves. La jutgessa, però, ha considerat que la intervenció de l’Ajuntament en aquest cas de desnonament compleix amb les obligacions que la Llei anti-desnonaments catalana demana a les institucions municipals quan es tracta de conflictes entre inquilins vulnerables i grans tenidors, i ha procedit a arxivar la causa.

Amb aquesta ja són 19 les causes arxivades contra l’Alcaldessa Colau i el seu equip de govern en el que Barcelona en Comú considera una guerra judicial sense precedents contra un govern municipal. El lawfare que ha patit el nostre govern per part de lobbies que no volen acatar polítiques legítimes en defensa de la majoria social ha servit per generar soroll, atacar la imatge i la honorabilitat de representants democràtics i influir en l’opinió pública de cara als processos electorals.


Ada Colau /