Redacció •  Catalunya •  31/01/2024

BComú insta al govern del PSC a fer efectiva la pacificació del carrer Rosselló votada pels veïns de l’Eixample

  • Marc Serra: “Ignorar el resultat dels pressupostos participatius és ignorar la voluntat ciutadana de milers de veïns i veïnes”.
  • L’aturada del projecte de Rosselló se suma a altres aturades de pressupostos participatius com el carril bici de Catalunya o els ecoxamframs d’Aragó, tot just l’any que Barcelona és Capital Europea de la Democràcia.
BComú insta al govern del PSC a fer efectiva la pacificació del carrer Rosselló votada pels veïns de l’Eixample

Dimecres 31 de gener 2024.

Marc Serra, regidor de Participació de Barcelona en Comú durant el passat mandat, ha expressat avui la seva preocupació davant l’anunci de no tirar endavant la pacificació del carrer Rosselló, el projecte més votat pels veïns i veïnes de l’Esquerra de l’Eixample als pressupostos participatius, impulsat per la pròpia Associació de Veïns amb el suport de les comunitats educatives i escoles de la zona. “No és el primer cop que ens trobem que un projecte votat de forma molt majoritària per la ciutadania i que el govern tenia el compromís polític d’executar és cancel·lat sense que se’ns expliqui de forma clara el motiu” ha explicat Serra, que ha vinculat aquesta decisió a la suspensió d’altres projectes participatius com ara el carril bici de Catalunya, els ecoxamframs al carrer Aragó o el Passeig de Fabra i Puig.

Serra ha volgut posar en valor la participació de més de 60.000 veïns i veïnes que, de forma voluntària, han treballat durant els darrers anys per tirar endavant aquests projectes amb el compromís del govern municipal d’executar els més votats. “Posar en dubte projectes votats per la ciutadania és posar en dubte tota una metodologia de pressupostos participatius estesa arreu del món i que funciona bàsicament a través de la confiança com a ciutadà en què si votes un projecte i és guanyador, aquest projecte es farà independentment de qui sigui l’alcalde” ha explicat Serra.

El regidor de BComú ha conclòs que “ignorar el resultat dels pressupostos participatius és ignorar la voluntat ciutadana de milers de veïns i veïnes, especialment en un any en que Barcelona acull la primera Capitalitat Europea de la Democràcia, un reconeixement a l’èxit ciutadà que van suposar aquests pressupostos participatius”.


Barcelona en Comú /