Redacció •  Catalunya •  31/10/2023

BComú escull nova Executiva: un equip compromès en enfortir l’organització i tornar a liderar les polítiques de Barcelona

La formació política ha escollit la candidatura ‘Guanyem un horitzó en Comú’ pels propers dos anys. Aquesta llista ha estat de consens i no s’ha presentat cap altra proposta alternativa. Els nous càrrecs directius són: Max Cahner, Laura Cañadas, Xavi Farré, Júlia Trias, Janet Sanz, David Pequeño, Gemma Tarafa i Jordi Molina.

BComú escull nova Executiva: un equip compromès en enfortir l’organització i tornar a liderar les polítiques de Barcelona

Dimarts 31 d’octubre 2023.

La nova Direcció Executiva de Barcelona en Comú es presenta com «un grup de persones amb experiències i sensibilitats diverses», compromeses amb la ciutat de Barcelona i amb l’espai polític, que tenen l’objectiu de reforçar l’organització «per tal d’entomar els debats que ens exigeix la ciutadania, participant i col·laborant amb les lluites veïnals dels nostres barris». L’equip remarca que vol contribuir a seguir fent de BComú «una referència internacional, liderar les polítiques públiques de Barcelona i seguir fent de la nostra ciutat un far d’inspiració per a l’esquerra».

L’Executiva, que serà proclamada oficialment aquest divendres 3 de novembre, insisteix en treballar per un «organització feminista, ecologista, antiracista, de defensa dels serveis públics i del dret a l’habitatge». I assegura que ho farà «reforçant els mecanismes de democràcia interna per tal d’aprofitar al màxim la immensa intel·ligència col·lectiva del nostre espai i l’experiència que acumula».

Des de que es va fundar ja fa 9 anys, Barcelona en Comú renova per cinquena vegada els òrgans de direcció seguint el mandat dels seus estatuts, que marquen fer-ho cada dos anys. La Coordinadora del partit va convocar a mitjans de setembre el procés d’elecció per a la renovació dels càrrecs de Direcció Executiva, representants de la comunitat de BComú a la Coordinadora i el Comitè de Garanties. Les candidatures als diferents òrgans han obtingut els avals de varis espais de l’organització i al procés han votat 318 persones inscrites al partit.

BComú va irrompre al tauler polític de la ciutat amb un impuls transformador que es va guanyar la confiança dels veïns i veïnes, que la van escollir per governar Barcelona el maig de 2015 amb la coneguda activista Ada Colau al capdavant. Ara amb l’experiència acumulada de dos mandats al front de l’Alcaldia de Barcelona, en què BComú ha transformat la ciutat i ha esdevingut referent del municipalisme arreu, els comuns obren una nova etapa amb l’objectiu de consolidar l’espai polític com una eina al servei dels veïns i veïnes de Barcelona. I alhora tornar a liderar les polítiques públiques de la ciutat.

Pel que fa a la Coordinadora de BComú, aquests són les 10 persones més votades per formar-ne part: Pau Gonzàlez, Laia Ortiz, Jess González, Viviane Ogou, Natalia Martínez, Ancor Mesa, Mercè Llenas, Alícia Puig, Pablo Guerrero i Miquel Borràs.

Qui és qui a la nova Executiva

Max Cahner. Conseller del Districte de Sarrià-Sant Gervasi en el darrer mandat. Amb una àmplia trajectòria en el sector humanitari i la cooperació internacional i la consultoria. Serà el portaveu de la formació i enllaç amb altres espais.

Laura Cañadas. Consellera del districte de les Corts per Barcelona en Comú durant sis anys. Vinculada als espais de joventut i LGTBI de la ciutat, serà portaveu de BComú juntament amb Max Cahner i referent d’espais de participació.

Xavi Farré. Activista de llarg recorregut, molt vinculat al Districte de Sants-Montjuïc. Durant els darrers dos mandats ha fet de conseller tècnic en aquest districte de Sants-Montjuïc. Portarà les àrees de Mobilització i Territori.

Júlia Trias. Activista en l’àmbit de la defensa dels drets humans. Ha treballat en entitats del tercer sector com Irídia. Serà l’enllaç amb el Grup Municipal i l’organització.

Janet Sanz. Ha estat tinenta d’Alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat de l’Ajuntament des d’on ha impulsat la transformació verda i sostenible de la ciutat. Vinculada principalment al moviment ecologista, s’ocuparà de la formació a BComú.

David Pequeño. Amb una trajectòria professional vinculada al tercer sector, la gestió d’equips i la captació de fons, ha format part de l’equip de conselleres de Ciutat Vella portant l’àrea de dinamització econòmica. Serà el responsable de la gestió financera i els recursos humans.

Gemma Tarafa. Regidora de Salut en el darrer mandat, on ha impulsat mesures pioneres com el dentista i psicòleg municipal o liderat les polítiques de salut durant la pandèmia de la COVID. Un dels puntals dels grups municipals de BComú en aquests 8 anys, aportarà experiència en l’organització interna.

Jordi Molina. Ha treballat a l’Ajuntament en les àrees de drets, transparència i memòria; i al Congrés en tasques d’estratègia i comunicació polítiques, com a cap de gabinet. Abans, havia exercit el periodisme polític i social en mitjans de proximitat i d’àmbit nacional. Serà la referència en Comunicació i enllaç amb Madrid.

Més informació sobre els càrrecs escollits aquí.


Barcelona en Comú /