Redacció •  Catalunya •  07/09/2024

Aturades parcials al Trambaix els dies 9, 10 i 13 de setembre de 2024

  • Aquesta acció de protesta es du a terme a causa d’una sèrie de problemes que, des de fa temps, afecten tant la qualitat del servei com a la seguretat de persones treballadores i usuàries.
Aturades parcials al Trambaix els dies 9, 10 i 13 de setembre de 2024

El comitè d’empresa de Trambaix UTE anuncia la convocatòria d’aturades parcials en el servei de tramvia Trambaix els pròxims dies 9, 10 i 13 de setembre de 2024. Les aturades tindran lloc en dues franges horàries: de 07.00 a 09.00 hores i de 17.00 a 19.00 hores.

Aquesta acció de protesta es du a terme a causa d’una sèrie de problemes que, des de fa temps, afecten tant la qualitat del servei com a la seguretat de persones treballadores i usuàries. Des de l’inici del servei de tramvia a Barcelona en 2004, el nombre d’usuaris s’ha multiplicat per sis, però aquest augment no ha vingut acompanyat d’una ampliació proporcional en els recursos. Actualment, es continua operant amb el mateix nombre de tramvies i conductors/es, menys inspectors/es, i sense ajustos en els temps comercials, incloent-hi els temps en parada per a l’accés dels passatgers.

A aquesta situació, s’afegeix la falta d’unitats disponibles a causa d’un deficient manteniment, la qual cosa repercuteix negativament en la prestació del servei i, cosa que és més important, en la seguretat de tothom. Malgrat els reiterats advertiments del comitè d’empresa sobre la necessitat d’eines i recursos adequats, la direcció n’ha fet cas omís, la qual cosa ha provocat una sobrecàrrega de treball que està afectant greument la salut de les persones treballadores. Aquest augment de la càrrega laboral ha portat nivells inacceptables d’estrès i un increment significatiu de les baixes per ansietat.

Les persones que utilitzen el servei pateixen el constant increment de l’aforament en els tramvies, que en moltes ocasions supera la capacitat legal dels vehicles, comprometent així la seguretat i el confort dels passatgers. Aquesta situació ha resultat en un major nombre d’incidències i un servei cada vegada més deficient. A més, s’ha observat un dèficit de vigilants de seguretat, la qual cosa ha incrementat els altercats en la línia.

Davant la contínua passivitat de la direcció per a abordar aquests problemes, el comitè d’empresa s’ha vist obligat a prendre aquestes mesures de protesta. A més, aquesta gestió ineficaç ens genera seriosos dubtes sobre l’èxit de la futura unió de les línies de tramvia a la ciutat.

Lamentem profundament les molèsties que aquestes aturades puguin causar als usuaris i agraïm per endavant la seva comprensió i suport en aquesta situació crítica per a garantir la seguretat i la qualitat del servei de transport públic a la nostra ciutat.


movilización /