Redacció

Vaga d’educadores a les escoles i instituts públics valencians

La vaga impulsada per les plataformes d'educadores afecta a més de 800 funcionàries que treballen en escoles i instituts públics.

Justament avui, 25 de maig, fa un any que començaren les mobilitzacions de les educadores perquè es dignificaren les seues condicions laborals. Mobilitzacions que s'han desenvolupat en nombroses concentracions davant la Conselleria d'Educació, la Conselleria d'Administració Pública i el mateix Palau de la Generalitat.

Temas: 

CGT denuncia que 21 trabajadores serán juzgados el próximo 22 de mayo, por ejercer el derecho a la huelga en el año 2007, tras la querella de la Compañía Valenciana de Aluminio Baux

La querella, interpuesta en 2007 a raíz de una huelga para exigir mejores condiciones de trabajo, podría suponer hasta 3 años y seis meses de prisión. La Confederació General del Treball señala la actitud intransigente, autoritaria y antidemocrática de la empresa y lamenta que se celebre un juicio que no debería tener lugar.

Catalunya en Comú, el nom escollit per al nou espai polític dels comuns

El nou espai polític i social dels comuns ja té nom: Catalunya en Comú. Així ho han decidit les 3.459 persones que han participat en el procés d’elecció, obert a tota la ciutadania entre el 17 i el 20 de maig. Així, fins a 1.853 persones s’han decantat per l’opció guanyadora, el 53,57% del total, mentre que l’altra opció, En Comú Podem, ha obtingut 1.606 vots, el 46.43%.

Comú de Lleida: 2 años de aprendizaje e intenso trabajo por la transparencia, la participación y el bien común

En estas próximas líneas, intentamos resumir cuáles han sido nuestras aportaciones, qué es lo que hemos conseguido, teniendo en cuenta que todo ha sido fruto de un trabajo colectivo: de las personas que están en el grupo municipal, concejales y personal de apoyo;

Esquerda Unida fai un chamamento á participación na manifestación da plataforma Queremos Galego. Mércores 17 de maio

Esquerda Unida apoia unha manifestación mediante a cal a plataforma cidadá pretende poñer en evidencia os obstáculos para “vivir en galego”, así como a necesidade de superalos colectivamente. “A mobilización a prol da plena normalización lingüística do galego é hoxe máis necesaria que nunca, ante a realidade dun goberno autonómico do PP que, fronte á obriga legal de promoción e defensa do galego, converteuse nestes últimos nove anos no principal artífice do retroceso do mesmo”, sinala Roi Rodríguez, coordinador da área de Educación de Esquerda Unida.

El nou espai polític dels comuns es dirà En Comú Podem o Catalunya en Comú

En Comú Podem o Catalunya en Comú són els dos possibles noms que tindrà el nou espai polític dels comuns, nascut el passat abril en una assemblea fundacional celebrada al pavelló de la Vall d’Hebron. Així s’ha decidit a la primera reunió de la Coordinadora del nou espai, que ha tingut lloc aquest matí a la Nau Bostik de Barcelona. A la trobada, a més, també s’ha establert el procés d’elecció del nom de la formació.

Cambiemos Murcia califica de falta de respeto a la ciudadanía la reunión convocada por ADIF y el Ayuntamiento

Cambiemos Murcia ha dicho hoy que el único fin de la reunión convocada por el Ayuntamiento con ADIF y las entidades del Consejo Social sobre la llegada del AVE al municipio es “desmovilizar” a la ciudadanía de cara a la manifestación convocada para mañana por la Plataforma ProSoterramiento. Para la formación municipalista, "no es casual" que este encuentro, que el propio presidente de ADIF calificó de “improvisado”, se haya celebrado el día de antes de la convocatoria cuando la ciudadanía lleva décadas demandando soluciones a los problemas del paso del tren en superficie.

podem prevenir la corrupció? II Jornades Europees: Joves, ciutadania, transparència i lluita contra la corrupció. 11 al 13 maig 2017

En maig de 2016 des de l’Observatori Ciutadà contra la Corrupció vam organitzar, seguint la iniciativa de l’ONGD Atelier, les  Jornadas Europees: Joves – Ciutadania  – Transparència i Lluita contra la Corrupció.

Temas: 

Un País En Comú celebra la derrota de Le Pen i crida a organitzar l’oposició a les polítiques de Macron

El coordinador de l’àrea internacional i portaveu d’Un País en Comú, Ernest Urtasun, ha celebrat que els francesos hagin votat per posar “un dic de contenció” al nou feixisme de Marine Le Pen, però lamenta que la victòria de Macron implicarà “mantenir i agreujar les polítiques fracassades” que ens han dut fins a aquesta situació i que ha possibilitat que avui Le Pen hagi aconseguit el seu rècor de vots en la història de la 5a República.

Temas: 

Páginas

Suscribirse a Redacció