Catalunya

1 de maig, pel dret de tothom a la riquesa: + treball + salaris + pensions + serveis públics

Aquest 1r de maig vinent, persones treballadores de tot el món sortirem al carrer en defensa dels nostres salaris. Ens manifestarem perquè els nostres salaris són atacats per aquells que es lucren del nostre treball. Protestarem perquè, a la recerca del seu benefici, van empobrint les nostres famílies, van esmicolant la protecció social de la nostra gent gran, van robant el futur de les nostres filles i els nostres fills. Assenyalarem enemics perquè sabem que aquesta agressió contra la gent treballadora té responsables. 

Temas: 

Fem un país en comú per a la gent treballadora

D’un sou, dos treballadors. D’un treball de per vida, un treball per dies. Arribar a final de mes amb la meitat dels diners que entraven a casa abans de 2008. Pla de pensions privat, si es pot; o si no creuar els dits. Triples jornades de treball per les dones. Emigrar després d’acabar la carrera. Tenir més de 30 anys i no poder emancipar-se. Pluri-treball. Perdre el permís de residència per quedar–se a l’atur. Precarietat vital. Empobriment. Aquesta és la crònica de l’1 de maig del 2017 nou anys després de la crisi econòmica.

Txernòbil 31 anys. Recordant i reflexionant sobre energia atòmica a Catalunya i Espanya avui

A finals d’octubre de 2016 un semicilindre gegant de metall va cobrir definitivament l’estructura per la que Txernòbil és reconegut en tot el món: el sarcòfag de formigó del que sobresortia la xemeneia. Amb una imatge neutra, geomètrica, s’avança un pas més en l'oblit; en un temps prudencial començarà el treball per desballestar l’estructura de contenció, i s’espera que la cúpula freni la dispersió de la radiació nuclear que resulti de les operacions de desmuntatge.

Temas: 

Crece el mercado de las inmobiliarias en Barcelona

Así las cosas, el mercado en este sector comienza a emitir signos de mejora y en Barcelona, por ejemplo, la recuperación ya es un hecho. Le evolución en el último año ha sido muy positiva y la ciudad condal ha superado con creces a otras grandes urbes como Madrid, Valencia, Zaragoza o Sevilla. Vivir en Barcelona parece ser una opción muy valorada para la mayoría de clientes que se acercan a las agencias, ya sea bien para comprar un piso o bien con la intención de alquilar.

Páginas