Catalunya

Les imputades de Som 27 i més davant l'obertura del judici oral i l'embargament de 511.835,05€ per assegurar les responsabilitats civils

La passada setmana, el grup d'imputades de Som 27 i més vam tenir constància de l'obertura del judici oral dins del cas, confirmant la continuïtat d'un procés judicial repressiu en què 25 estudiants, 1 membre del professorat i 1 del pas estan sent perseguits pel fet d'haver-se atrevit a reclamar a l’equip de govern de la UAB que complís amb els compromisos aprovats al claustre i que suposaven aturar una pujada de taxes que allunya encara més la universitat de les classes populars i dels principis i valors que haurien de regir les institucions públiques.
 
Temas: 

Rebel·lió Primària

Manifestem el nostre rebuig a les sagnants retallades que s'han produït en els darrers anys en sanitat i que afecten especialment a l'atenció primària. L'atenció primària pateix un deteriorament deliberat per part d'uns gestors que porten anys declarant que som l'eix del sistema sanitari, però que, al seu torn, no la doten de pressupost ni de plantilla per a poder complir aquest objectiu.

Temas: 

Catalunya en Comú, el nom escollit per al nou espai polític dels comuns

El nou espai polític i social dels comuns ja té nom: Catalunya en Comú. Així ho han decidit les 3.459 persones que han participat en el procés d’elecció, obert a tota la ciutadania entre el 17 i el 20 de maig. Així, fins a 1.853 persones s’han decantat per l’opció guanyadora, el 53,57% del total, mentre que l’altra opció, En Comú Podem, ha obtingut 1.606 vots, el 46.43%.

Més de 140 persones impulsen presentar una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) contra la renovació dels permisos de les centrals nuclears fins als 60 anys

Aquest any 2017, i el 2018, marcaran el futur de l'energia nuclear a Espanya. Gairebé totes les centrals demanaran la renovació de la seva autorització de funcionament fins als 60 anys. El govern del PP pot renovar aquestes autoritzacions quan vulgui i sense cap estudi de seguretat previ; perquè, al novembre de 2016, el CSN va modificar la normativa, separant la renovació del permís i la revisió de seguretat.

El IV ECRE patentizó la determinación por la defensa de la soberanía nacional de Cuba

En el evento, dirigido por la Federación de Asociaciones de Cubanos Residentes en España (FACRE) y en coordinación con la Asociación de Cubanos en Cataluña José Martí y la Asociación de Cubanos en Sant Andreu de la Barca, se le brindó tributo al apóstol José Martí, al cual se le depositó claveles con los colores de la insignia cubana, y un también un homenaje a quien fue el indiscutible líder de la Revolución cubana, Fidel Castro Ruz.

Temas: 

Páginas