País Valencià

Apliquen la Llei Mordassa a un delegat de CGT quan pretenia informar en una escola pública d’Almassora

Malgrat que el fets ocorregueren en març del 2016, ha sigut ara, en abril del 2017, quan s'ha comunicat la multa al delegat sindical. El delegat de la Confederació General del Treball, membre de la Junta de Personal de Generalitat, va acudir fins a dues ocasions, el 10 de març de 2016, a l'escola pública Regina Violant, però la directora del centre li va impedir en tot moment la visita i l'accés al tauler sindical del centre. És més, en una clara vulneració del dret fonamental a la Llibertat Sindical, la direcció del centre va cridar a la policia local.

El dret a decidir dels valencians protagonitza dissabte el seminari “Pensar el país”

Dilluns, 3 d’abril. Dissabte pel matí, més de mig centenar de representats d’associacions, partits polítics i sindicats reflexionaran col·lectivament a Bellreguard sobre el País Valencià com a subjecte polític, el dret a decidir i el full de ruta a seguir. Es tracta del seminari “Pensar el País Valencià”, que organitzen conjuntament la regidoria de Participació Ciutadana de Bellreguard i la Plataforma pel Dret a Decidir.

Davant el venciment dels contractes, CGT exigeix que la Conselleria d’Igualtat recupere els centres de menors privatitzats

CGT ha sol·licitat a la Consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, que aquesta recuperació de centres privatitzats comence pels tres centres de menors que els seus contractes finalitzen el 31 de març:

- Centre d'Acollida “Plana Alta” de Castelló i Centre d'Acollida “Plana Baixa” de Nules, adjudicats a l'empresa de l'ordre catòlica "Hermanas Terciarias Capuchinas de la Sagrada Familia". Entitat religiosa que ha vingut incomplint sistemàticament els acords adoptats per la Comissió Tècnica de Valoració d'Expedients de Menors de la Conselleria.

Temas: 

Educació obstaculitza la participació de la comunitat educativa en els canvis de jornada

La Confederació General del Treball estima que els canvis de jornada que s'aproven d'eixa manera es produiran en frau de llei perquè la competència d'aprovar l'organització de la jornada escolar correspon als Consells Escolars. Les direccions dels centres no són competents per a canviar els projectes de jornada escolar.

Temas: 

Páginas