Catalunya

En Comú Podem demana la compareixença de Cristóbal Montoro al Congrés

En Comú Podem registrarà dilluns la petició de compareixença del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, per explicar la mesura anunciada ahir pel Govern de l'estat de suspendre el pagament del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) a Catalunya si el Govern de la Generalitat destina fons a la celebració de l'1-O. La petició es realitzarà a través de la diputació permanent per a que el ministre comparegui a la comissió d'hisenda del Congrés.

Cataluña, en las conciencias

Cuando hace siete años empecé a escribir e intervenir en las redes sociales y tener mi propio blog, venía del silencio forzado y mafioso que me habían impuesto los medios informativos de mi ciudad. El director de uno ellos me llego a confesar que “rebasas el límite crítico que mi periódico y esta ciudad están dispuestos a admitir”.

Empecé a escribir para poder expresar mis opiniones, contagiadas por el virus de la militancia de izquierdas, pero sin obediencias ni servidumbres a nadie, porque habiendo pagado un alto precio por ello, no las tenía.

Temas: 

5º día de huelga en el bicing de Barcelona

"MIENTRAS EL CENTRO DE BARCELONA ESTA REPLETO DE BICICLETAS, LAS PARADAS DE LOS BARRIOS ESTAN VACIAS. PEDIMOS LA SOLIDARIDAD CON UNOS TRABAJADORES QUE COBRAN ENTRE 750 Y 900 EUROS"

Éxito de la 5ª jornada de huelga de las 15 jornadas convocadas en la huelga del Bicing, hoy 17 de julio, el seguimiento de la huelga en movilidad, mantenimiento y taller ha sido del 95%.

Hoy se ha realizado una asamblea general de trabajadores del bicing que ha ratificado la continuidad de huelga y de las concentraciones.

Temas: 

Comunicat del comitè d'empresa del Metro de Barcelona

El Comitè d’Empresa de Ferrocarril Metropolità de Barcelona, després de les declaracions de la Presidenta de TMB Mercedes Vidal, vol manifestar el següent:

Aquest Comitè sempre ha demostrat la seva vocació de negociació i per això no entén les paraules de la Presidenta en que expressa la voluntat de la Direcció de no continuar negociant.

Temas: 

Comunicat de Poble Lliure amb relació al posicionament de Catalunya en Comú de cara al Referèndum de l’1 d’octubre

Davant una qüestió de democràcia, no s’hi valen ambivalències. L’estratègia de l’Estat i els seus aliats (del PP a SCC, passant pel PSOE i C’s) és deslegitimar el referèndum i afeblir-ne la participació. En aquestes circumstàncies, qualsevol posicionament que no sigui el suport al referèndum i una crida massiva a la participació, suposa donar oxigen a aquesta estratègia de l’autoritarisme d’Estat.

Temas: 

Xavier Domènech: “L’1 d’octubre és una mobilització legítima i per tant hi donarem suport com un acte d'afirmació pel dret a decidir"

“L’1 d’octubre és una mobilització legítima i per tant hi donarem suport com un acte d’afirmació pel dret a decidir”. Així s’ha expressat el coordinador general de Catalunya en Comú, Xavier Domènech, després de la reunió de la Coordinadora Nacional que ha fixat el posicionament dels comuns sobre la convocatòria. “Un referèndum és un espai de resolució de conflictes, i no ens trobem davant d’una proposta de resolució de conflictes sinó d’afirmació de la sobirania de Catalunya”, ha subratllat Domènech.

Amb organització, mobilització i fermesa, farem el Referèndum i guanyarem la República catalana independent!

A tres mesos justos del Referèndum, Catalunya es troba en la pantalla definitiva, la que ens ha de portar a la independència i a la ruptura amb l’Estat espanyol; al moment de la proclamació de la República catalana independent. Un cop més la mobilització i l’organització del poble al carrer és l’única manera de garantir l’èxit del Referèndum i la implementació dels seus resultats l’endemà de la seva celebració.

Temas: 

Anna Gabriel (CUP): “Nos sorprende que Ada Colau venga de la desobediencia y ahora su discurso sea el del orden”

En cuanto al cese fulminante que ha hecho Puigdemont del consejero Baiget, que ayer dudaba de la celebración del referéndum, asegura que lo valora positivamente: “Es obvio que si hay un presidente de la Generalitat que tiene un compromiso necesita un gobierno que le acompañe”.

Páginas

Suscribirse a Catalunya