Catalunya

Catalunya en Comú, el nom escollit per al nou espai polític dels comuns

El nou espai polític i social dels comuns ja té nom: Catalunya en Comú. Així ho han decidit les 3.459 persones que han participat en el procés d’elecció, obert a tota la ciutadania entre el 17 i el 20 de maig. Així, fins a 1.853 persones s’han decantat per l’opció guanyadora, el 53,57% del total, mentre que l’altra opció, En Comú Podem, ha obtingut 1.606 vots, el 46.43%.

Més de 140 persones impulsen presentar una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) contra la renovació dels permisos de les centrals nuclears fins als 60 anys

Aquest any 2017, i el 2018, marcaran el futur de l'energia nuclear a Espanya. Gairebé totes les centrals demanaran la renovació de la seva autorització de funcionament fins als 60 anys. El govern del PP pot renovar aquestes autoritzacions quan vulgui i sense cap estudi de seguretat previ; perquè, al novembre de 2016, el CSN va modificar la normativa, separant la renovació del permís i la revisió de seguretat.

El IV ECRE patentizó la determinación por la defensa de la soberanía nacional de Cuba

En el evento, dirigido por la Federación de Asociaciones de Cubanos Residentes en España (FACRE) y en coordinación con la Asociación de Cubanos en Cataluña José Martí y la Asociación de Cubanos en Sant Andreu de la Barca, se le brindó tributo al apóstol José Martí, al cual se le depositó claveles con los colores de la insignia cubana, y un también un homenaje a quien fue el indiscutible líder de la Revolución cubana, Fidel Castro Ruz.

Temas: 

Comú de Lleida: 2 años de aprendizaje e intenso trabajo por la transparencia, la participación y el bien común

En estas próximas líneas, intentamos resumir cuáles han sido nuestras aportaciones, qué es lo que hemos conseguido, teniendo en cuenta que todo ha sido fruto de un trabajo colectivo: de las personas que están en el grupo municipal, concejales y personal de apoyo;

La CUP-CC reclama al Govern que esmeni la seva posició i faciliti que el Palau de la Música pugui personar-se contra CDC

El diputat Benet Salellas ha reclamat avui a la Generalitat de Catalunya que esmeni la seva posició i faciliti que el Consorci del Palau de la Música pugui personar-se com acusació contra CDC pel presumpte finançament il·legal a través del Palau de la Música. Per Salellas “és un sense sentit que la Generalitat bloquegi aquesta acusació” i recorda “que el Parlament de Catalunya va aprovar el juny de 2016 una moció de la CUP-CC que instava al govern a fer-ho en tots els casos en que la Generalitat aparegui com a perjudicada”. 
 
Temas: 

Vaga de Personal Docent i Investigador de la Universitat de Barcelona

La valoració que en fem com a membres de Transformem UB és negativa, perquè malgrat les bones intencions i paraules d'empatia amb les nostres reivindicacions per part de la vicerectora, no hem aconseguit cap canvi significatiu en les polítiques que l'equip de govern de la UB pretén aplicar. Ho detallarem per a cadascuna de les peticions concretes:
Temas: 

El nou espai polític dels comuns es dirà En Comú Podem o Catalunya en Comú

En Comú Podem o Catalunya en Comú són els dos possibles noms que tindrà el nou espai polític dels comuns, nascut el passat abril en una assemblea fundacional celebrada al pavelló de la Vall d’Hebron. Així s’ha decidit a la primera reunió de la Coordinadora del nou espai, que ha tingut lloc aquest matí a la Nau Bostik de Barcelona. A la trobada, a més, també s’ha establert el procés d’elecció del nom de la formació.

Jordi Cuixart i Xavier Domènech es reuneixen per analitzar la situació política de Catalunya

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i el coordinador general d’Un País en Comú, Xavier Domènech, s’han trobat aquest divendres al migdia a la seu d’Òmnium Cultural per analitzar la situació política del país i els reptes que caldrà afrontar els propers mesos. Cuixart i Domènech han coincidit en una diagnosi clara: la necessitat de seguir treballant per fer possible la celebració d’un referèndum vinculant, una tasca amb la que tant Òmnium Cultural com Un País en Comú estan compromesos.

Micro-accions contra els feminicidis

El Raval de Barcelona fou escenari del darrer assassinat d'una dona comés als Països Catalans. Justament per aquest motiu, desenes de dones de l'Esquerra Independentista s'han trobat avui al matí en aquest emblemàtic indret. L'objectiu, recordar aquest com tots els assassinats masclistes i continuar amb la campanya "Prou feminicidis", que porta a terme el conjunt de l'Esquerra Independentista.

Temas: 

Páginas

Suscribirse a Catalunya