Poble Lliure •  Opinión •  07/09/2016

11 Setembre 2016: Culminem la Ruptura: Independència, República Catalana!

Quan les veus domesticades per la transacció franquista predicaven que l’11 de Setembre havia de ser una festa, l’independentisme va tenir molt clar que la commemoració de l’heroica resistència del poble català contra les forces borbòniques tan sols podia entendre’s com una jornada de lluita i reivindicació de les plenes llibertats col·lectives. Han estat la progressiva generalització d’aquesta consciència de poble ocupat però mai submís i les conseqüents mobilitzacions massives les que ens ha permès arribar on som ara.

I és que la Diada d’enguany és ben especial: s’albira per primer cop i amb nitidesa la possibilitat que, per a les catalanes i catalans del Principat, aquest sigui el darrer 11 de Setembre sota el jou del Regne d’Espanya. Ras i curt: Tenim a tocar la Independència i la construcció d’una República Catalana que doni resposta a les aspiracions de llibertat, justícia social i radicalitat democràtica de la majoria del nostre poble.

Per culminar aquest procés de ruptura i alliberament caldrà que tant els representants polítics com el poble organitzat estiguem a l’alçada del moment històric.

La majoria independentista al Parlament té el deure d’acordar, visualitzar i aplicar fins les darreres conseqüències una estratègia comuna basada en la unilateralitat, que contempli la inevitable confrontació amb l’Estat i la resposta als embats repressius, la recerca del màxim de suports internacionals, i el desplegament d’un marc jurídic i un aparell administratiu plenament sobirans.

Però aquest pla tan sols serà possible amb un nivell de mobilització popular que defensi i faci efectiva aquesta nova sobirania al carrer, als serveis públics i als llocs de treball, a escoles, instituts i universitats, a les entitats i xarxes ciutadanes… i que garanteixi l’èxit i la victòria en el necessari referèndum que haurà de validar democràticament la Ruptura i Declaració de la República Catalana.

Serà així, fent possible ara i aquí la Independència, com des de Catalunya començarem a fer via i obrirem la porta a la llibertat tant a la resta de territoris de la nostra nació en la perspectiva d’una República que confederi els Països Catalans, com a la resta de pobles oprimits per l’estat espanyol.

Per això des de Poble Lliure encoratgem de nou el conjunt del poble català a la mobilització massiva i unitària. Com deia el poeta…

Posem-nos dempeus altra vegada

i que se senti la veu de tots solemnement i clara.

Cridem qui som i que tothom ho escolti.

I en acabat, que cadascú es vesteixi com bonament li plagui,

i via fora!, que tot està per fer i tot és possible.

Visca la Terra!

Barcelona, 11 de setembre de 2016


Opinión /