Redacció •  Catalunya •  14/12/2017

Domènech afirma que el 21-D només hi ha dues opcions: “O un govern de progrés per recosir o un govern independentista per continuar pel mateix camí”

“Aquest poble mereix una alternativa que no passi per la negació ni per la confusió”, afirma el candidat a la presidència de la Generalitat de Catalunya en Comú - Podem.

Domènech afirma que el 21-D només hi ha dues opcions: “O un govern de progrés per recosir o un govern independentista per continuar pel mateix camí”

El candidat a la presidència de la Generalitat de Catalunya en Comú – Podem, Xavier Domènech, ha apostat avui per un “govern de progrés” que “tingui l’agenda social al centre” per “avançar amb major progrés social” i abandonar “l’estat de vulnerabilitat i confusió” en què ens trobem. Per a Domènech, és imprescindible “un govern transversal que ha de reunir diverses sensibilitats de la societat i que ha de produir la reconciliació”. En aquest sentit, ha reclamat a ERC i PSC que “surtin d’on estan”. “O un govern de progrés per recosir o un govern independentista per continuar pel mateix camí”, han estat les dues opcions dibuixades pel cap de llista pel 21-D.

Domènech ha situat que front aquesta “única alternativa real”, l’altra opció implica “seguir en la confusió en què hem estat fins ara, perquè no sabem què proposen” per després de les eleccions. El candidat ha afirmat que el bloc independentista és “més de resistència del passat que de construcció del futur”, i també “el bloc de la confusió, la mateixa que els va dur a prendre decisions erràtiques”. “No és sostenible que un dirigent d’aquest bloc digui que vivim en una república i un altre digui que no té ni idea de com s’implanta la república”, ha apuntat.

D’altra banda, el cap de llista ha alertat que el “pacte Frankenstein” entre PP, PSC i Ciutadans “no suma, sinó que resta en termes de drets de ciutadania i de polítiques socials”. “No els uneix cap proposta real, només la confrontació i la negació, i ja estem farts de negacions”, ha mantingut.

Per això, Domènech ha reiterat la seva crida a totes les forces “que es reivindiquen progressistes”. “La unilateralitat és profundament injusta quan es practica deixant fora una part del país. Tampoc és sostenible pretendre construir una alternativa al PP pactant amb ell”, ha insistit. Per això, ha assegurat que un govern progressista que acabi amb els blocs és l’única opció per “avançar com a país” i “sortir del procés amb dignitat”, adquirint noves competències i superant un “Estat autonòmic esgotat”.

“Aquest poble es mereix una alternativa que no passi per la negació ni per la confusió”, ha conclòs.


Catalunya en Comú-Podem /  Xavier Domènech /